Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δυστύχημα Αίγινας: δεν βρέθηκε DNA του Λυκουρέζου στα χειριστήρια
Δυστύχημα Αίγινας: δεν βρέθηκε DNA του Λυκουρέζου στα χειριστήρια  thumbnail

Δυστύχημα Αίγινας: δεν βρέθηκε DNA του Λυκουρέζου στα χειριστήρια

Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ελληνικής αστυνομίας, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews, ανατρέπει όλα τα δεδομένα και δημιουργεί τεράστια ερωτήματα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο.


Η ανάλυση των στοιχείων του DNA δείχνει ότι στο πηδάλιο του μοιραίου σκάφους «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία» προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων επιβατών, δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου Θρασύβουλου Λυκουρέζου.


Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του ιδίου αλλά και συνεπιβαινόντων στο ταχύπλοό του, οι επιστήμονες του τμήματος ανάλυσης βιολογικών υλικών είναι ξεκάθαροι: «Η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο (άγνωστο άτομο 27913-Α). Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR, που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα). Στο εν λόγω μείγμα εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του αγνώστου ατόμου 29913-Α.


Τα υπόλοιπα προσδιορισθέντα στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να αποδοθούν σε έτερα άτομα. Από την ανάλυση DNA των δειγμάτων 4 (κουμπιά κονσόλας ραδιοφώνου), 7 (αριστερό χειριστήριο μηχανής και κουμπιά αυτού) και 13 (βάση καθίσματος θέσης αριστερά του κυβερνήτη) προέκυψαν αντίστοιχοι γενετικοί τύποι STR, που δηλώνουν παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγματα)».


Εν ολίγοις, πάνω στα χειριστήρια δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του κατηγορουμένου Θρ. Λυκουρέζου αλλά τουλάχιστον δύο άλλων αγνώστων ατόμων.


Μένει να απαντηθεί: Αν δεν οδηγούσε το σκάφος ο Λυκουρέζος, τότε ποιος κρατούσε το πηδάλιο; Γιατί ο ίδιος, όπως και οι συνεπιβαίνοντές του, αλλά και εκείνοι που τους περισυνέλεξαν, ισχυρίστηκαν ενώπιον των αρχών ότι χειριστής του ταχύπλοου ήταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας;


Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να ερευνηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα, έχει ήδη ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων, ενώ στα επόμενα βήματά του συγκαταλέγονται η υποβολή αιτήματος για εξέταση DNA σε όλους όσοι επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο. Να σημειωθεί ότι το λιμενικό ζήτησε εξέταση βιολογικού υλικού μόνο του Θρ. Λυκουρέζου και του δύτη Νεκτάριου Μαλτέζου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν σε βοήθεια των ναυαγών του «Duente».


 


Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας στα παρακάτω λινκ: 


 


http://www.enikos.gr/data/files/f33be9d4c4b245cccd04781d76b5934d.pdf


 


http://www.enikos.gr/data/files/333f2008324c852f71f976581c795f1e.pdf


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X