Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την περιοδοντίτιδα; thumbnail

Η ΝΑΤΑΛΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας εξαρτάται από το βαθμό βαρύτητας της νόσου. Η ήπια περιοδοντίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα βαθύ καθαρισμό των δοντιών που ονομάζεται απόξεση και λείανση των ριζών, η μέτρια έως προχωρημένη μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη θεραπεία, δηλαδή χειρουργική αντιμετώπιση και χορήγηση αντιβιοτικών (τοπικά ή συστημικά).

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την περιοδοντίτιδα;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας θα ήθελα να μάθω εάν γιατρευέται για πάντα ή περιοδοντίτιδα  στα δόντια υπάρχουν φήμες ότι γιατρευέται ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στο ερώτημά σας απάντησε η Χειρουργός Οδοντίατρος D.D.S. Γεωργία Ι. Κόκκορη

Η περιοδοντίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονή που προσβάλει τα ούλα και το οστούν γύρω από τα δόντια και αν δεν αντιμετωπιστεί θεραπευτικά οδηγεί σε απώλεια δοντιών. Η περιοδοντίτιδα είναι μία μη αντιστρέψιμη κατάσταση  καθώς επέρχεται μόνιμη απώλεια οστού. Στόχος της θεραπείας είναι να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να εμποδίσουμε την περαιτέρω οστική απώλεια και υφίζηση των ούλων. 
Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας εξαρτάται από το βαθμό βαρύτητας της νόσου. Η ήπια περιοδοντίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα βαθύ καθαρισμό των δοντιών που ονομάζεται απόξεση και λείανση των ριζών, η μέτρια έως προχωρημένη μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη θεραπεία, δηλαδή χειρουργική αντιμετώπιση και χορήγηση αντιβιοτικών (τοπικά ή συστημικά). Τόσο στην ήπια όσο και στη μέτρια ή προχωρημένη περιοδοντίτιδα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος έχει η συμμόρφωση του ασθενή στην καθημερινή στοματική υγιεινή και στις τακτικές επανεξετάσεις του στον οδοντίατρο. ΚΟΚΚΟΡΗ Ι. ΓΕΩΡΓΙΑ D.D.S.

Χειρουργός Οδοντίατρος

Αισθητική Οδοντιατρική- Εμφυτεύματα

Για περισσότερες δημοσιεύσεις ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook:https://www.facebook.com/Institute-of-Dental-Care-Georgia-I-Kokkori-398236713693261/

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X