Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα λίστα Μπόργιανς με 475 μεγαλοκαταθέτες
Νέα λίστα Μπόργιανς με 475 μεγαλοκαταθέτες thumbnail

Νέα λίστα Μπόργιανς με 475 μεγαλοκαταθέτες

Ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για το real.gr


 


Πολύ μεγάλα ονόματα – μεταξύ των οποίων και πρώην τραπεζίτες που βρέθηκαν παλαιότερα και πρόσφατα στο στόχαστρο της δικαιοσύνης – περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Μπόργιανς που παραδόθηκε στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες.


Τα ονόματα αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά και δεν αποκλείονται ακόμα και έφοδοι σε σπίτια όσων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του real.gr, οι καταθέσεις της λίστας αφορούν τράπεζα χώρας της κεντρικής Ευρώπης.


Την αποκάλυψη της λίστας έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αναφέροντας τα εξής: «Θέλω να ενημερώσω το σώμα ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από τις αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, από το υπουργείο του κ. Μπόργιανς, με τετρακόσιους εβδομήντα πέντε μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης.


Και ξέρετε ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτή τη νέα λίστα; Πρόκειται για στοιχεία του 2010, δηλαδή για μια χρονιά που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για παραγραφή αδικημάτων. Και η λίστα αυτή έχει ήδη παραδοθεί εκεί που πρέπει, όχι στα συρτάρια μας, αλλά στις εισαγγελικές αρχές για τις απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη επιτυχία και θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις διωκτικές και ελεγκτικές αρχές για την πλήρη ταυτοποίηση και αξιοποίηση και αυτής της λίστας.»

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X