Kρεατόσουπα από την Ανατολή με 4 μπαχάρια, ντομάτα, ρύζι και δυόσμο

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση από ελιά, κομμένο σε κύβους 3 εκ.</li>
<li>1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ</li>
<li>2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα</li>
<li>2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό, σε σκόνη</li>
<li>1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός+1/4 κουτ. γλυκού κύμινο+1/8 κουτ. γλυκού κανέλα, όλα σε σκόνη</li>
<li>1 φύλλο δάφνης</li>
<li>60 ml κόκκινο, ξηρό κρασί</li>
<li>το ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
<li>30 ml χυμός λεμονιού</li>
<li>200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στο μπλέντερ</li>
<li>70 γρ. ρύζι λευκό, μακρύκοκκο</li>
<li>3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>40 ml ελαιόλαδο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 2½ ώρες</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη δάφνη, 2½ λίτρα νερό, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, την ντομάτα και αλατοπίπερο.</p>
<p> </p>
<p>Βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα. Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε το δυόσμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε. </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα