Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κερέ (ΕΚΤ): αναζητούμε λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Κερέ (ΕΚΤ): αναζητούμε λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους thumbnail

Κερέ (ΕΚΤ): αναζητούμε λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

To Eurogroup εργάζεται πάνω σε μια λύση για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας και να διατηρήσει την εμπλοκή του ΔΝΤ, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σύμφωνα με το Reuters.


«Μια συζήτηση υπάρχει σε εξέλιξη στο Eurogroup για τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.


Ο κ. Κέρε τόνισε ότι θέλουμε μια λύση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, θα επιτρέψει την πλήρη ανάμειξη του ΔΝΤ και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018.


Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα μπορέσει να δρέψει τους καρπούς από τη συμμετοχή στην οικονομική ένωση, θα είναι ισχυρότερη, εκτίμησε ο κ. Κέρε.


Υπογράμμισε ακόμη πως η μείωση των κόκκινων δανείων αποτελεί όρο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία.


Σύμφωνα με τον κ. Κερέ, είναι κρίσιμο οι αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σοβαρή δέσμευση στους στόχους που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα.


 


Πηγή: euro2day.gr, real.gr


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X