Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Deutsche Bank: πούλησε ομόλογο με διπλάσιο επασφάλιστρο από πέρυσι
Deutsche Bank: πούλησε ομόλογο με διπλάσιο επασφάλιστρο από πέρυσι  thumbnail

Deutsche Bank: πούλησε ομόλογο με διπλάσιο επασφάλιστρο από πέρυσι

Η Deutsche Bank πούλησε ομόλογο ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων, με ιδιωτική τοποθέτηση, προσφέροντας διπλάσιο επασφάλιστρο από αυτό που πλήρωνε για να δανειστεί πριν από ένα χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είχε εκδώσει επίσης χρέος, ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, με ιδιωτική τοποθέτηση.


Η Deutsche πούλησε το τελευταίο ομόλογο στους ίδιους, ως επί το πλείστον, επενδυτές που αγόρασαν και το χρέος της περασμένης εβδομάδας, με ένα ελαφρά χαμηλότερο επασφάλιστρο 290 μονάδων βάσης (2,9 ποσοστιαίων μονάδων), σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος. Το επασφάλιστρο για το ομόλογο που πουλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου ανήλθε στις 300 μονάδες βάσης έναντι 143 μονάδων βάσης σε δημόσια έκδοση αντίστοιχων ομολόγων που είχε κάνει η Deutsche τον Αύγουστο του 2015. Αυτή ήταν η πρώτη πώληση χρέους που έκανε η Deutsche, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την τράπεζα το ποσό των 14 δισεκ. δολαρίων για να διευθετήσει την υπόθεση των παραπλανητικών πωλήσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.


«Βραχυπρόθεσμα, είναι καλό για τη Deutsche ότι αντλεί χρήματα, έστω και αν πρέπει να πληρώσει ένα υψηλότερο spread από ό,τι θέλει», δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Narrow Road Capital στο Σίδνεϊ. «Δίνει στον κόσμο εμπιστοσύνη ότι βρίσκουν χρηματοδότηση, αλλά τα μακροπρόθεσμα ζητήματα δεν έχουν αλλάξει. Είναι ακόμη υποκεφαλαιοποιημένη», πρόσθεσε ο διαχειριστής.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X