Καράτια έκαναν… φτερά στις Κάννες

Κοσμήματα αξίας ενός εκατ. δολαρίων αφαίρεσαν ληστές από δωμάτιο ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ των Καννών. Μάλιστα, οι θρασύτατοι δράστες πραγματοποίησαν την ληστεία λίγες ώρες αφότου προβλήθηκε στο φεστιβάλ η ταινία “The Bling Ring”, της οποίας το σενάριο πραγματεύεται διαρρήξεις σε σπίτια διάσημων του Χόλιγουντ.

Η καλά σχεδιασμένη ληστεία σε γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων πραγματοποιήθηκε σε ένα δωμάτιο το οποίο είχε παραχωρηθεί σε υπάλληλο γνωστής ελβετικής εταιρίας κοσμημάτων, η οποία είναι σπόνσορας του φεστιβάλ των Καννών. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν τα κοσμήματα βρίσκονταν στις Κάννες, προκειμένου να φορεθούν από ηθοποιούς στο κόκκινο χαλί στο φεστιβάλ. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τα είδη των κοσμημάτων τα οποία εκλάπησαν, ωστόσο από τους μέχρι τώρα υπολογισμούς φαίνεται πως η αξία τους πρέπει να είναι περίπου ένα εκατ. δολάρια.

Επίσης, αξιωματούχος ο οποίος ηγείται των ερευνών για την ληστεία δήλωσε ότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η ελβετική εταιρία κοσμημάτων έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να τοποθετηθεί για το γεγονός. Δεκάδες αστυνομικοί συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ οχήματα της Αστυνομίας βρίσκονται διαρκώς έξω από τη γνωστή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ληστεία.

Σχετικά άρθρα