Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Το να μην επιτρέψεις στο παιδί σου να πάει στο σχολείο είναι αδίκημα"
"Το να μην επιτρέψεις στο παιδί σου να πάει στο σχολείο είναι αδίκημα" thumbnail

"Το να μην επιτρέψεις στο παιδί σου να πάει στο σχολείο είναι αδίκημα"

«Το να μην επιτρέψεις στο παιδί σου να πάει στο σχολείο είναι αδίκημα, εάν δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος. Και στον Προφήτη δεν υπάρχει λόγος. Είναι απαράδεκτο να αντιδρούν επειδή σε απογευματινές ώρες πηγαίνουν προσφυγόπουλα στο σχολείο, στο οποίο πηγαίνουν και τα παιδιά τους» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «υποτίθεται ότι είμαστε πολιτισμένος και φιλόξενος λαός. Όταν δεν αγκαλιάζεις έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τέτοια ταλαιπωρία, τέτοια πράγματα και ειδικά τα παιδιά, τι να πω… Έχουν αναλογιστεί οι άνθρωποι που αντιδρούν στον Προφήτη τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι; Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί που αντιδρούν όχι μόνο στον Προφήτη, αλλά γενικά, εάν ήταν αυτοί στη θέση των προσφύγων, πώς θα αισθάνονταν;»


Καμμία σχέση η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου με την καθίζηση


Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου που βρίσκεται στο κτίριο που υπέστη καθίζηση στη Βούλγαρη, αλλά και στη συνάντηση που είχε με τους γονείς.


«Όταν γίνονται έργα τύπου μετρό, οι καθιζήσεις είναι συχνό φαινόμενο, υπάρχουν όρια ασφαλείας και στην συγκεκριμένη περίπτωση το συμβατικό όριο είναι 25 χιλιοστά, γι' αυτό ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός των μετρήσεων. Είχαμε μια καθίζηση συνολική του κτιρίου 25 χιλιοστά, στο οποίο υπάρχει το νηπιαγωγείο. Δεν συντρέχει κανένα θέμα ανησυχίας φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκε.»


Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η μεταφορά του νηπιαγωγείου δεν έχει καμμία σχέση με την καθίζηση, «το σχολείο αυτό είχαμε προγραμματίσει να το μετακινήσουμε το καλοκαίρι γιατί είναι άθλιο ένα νηπιαγωγείο να στεγάζεται σε μαγαζί, τώρα για να καθησυχάσουμε και τους γονείς ενεργοποιήσαμε τη μετακίνηση, χωρίς αυτό να είναι συνδεδεμένο με την καθίζηση». «Η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου θα γίνει λίγο παρακάτω σε ένα καινούριο σχολείο στην ίδια γειτονιά, θα μετακινηθεί και ένα ακόμα σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή και στεγάζεται και αυτό σε μαγαζί».


Ο Γ. Μπουτάρης θεώρησε φυσιολογική την ανησυχία των γονιών: «οι γονείς ήταν ανήσυχοι, κάθε γονιός που έχει ένα παιδάκι 3-4 ετών που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, είναι λογικό να ανησυχεί για το παιδί μήπως πάθει κάτι. Εμείς τους διαβεβαιώσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.»


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


Διαβάστε ακόμη: 


 


https://boro.gr/146693/profhths-volvhs-den-esteilan-ta-paidia-sxoleio-antidrwntas-sth-foithsh-prosfygopoylwn


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X