Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σύλλογος παραπληγικών: συμβολικός αποκλεισμός Μεγάρου Μαξίμου
Σύλλογος παραπληγικών: συμβολικός αποκλεισμός Μεγάρου Μαξίμου  thumbnail

Σύλλογος παραπληγικών: συμβολικός αποκλεισμός Μεγάρου Μαξίμου

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν, σήμερα το πρωί, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ζητώντας να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας.


Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.


«Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Τετραπληγικών μας συνδέουν κοινοί αγώνες από τη δεκαετία του '70 όταν ξεκινήσαμε τις μεγάλες πορείες για το δικαίωμα των δυνητικά αναπήρων να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και να διεκδικούν κοινωνικά δικαιώματα τα οποία οφείλει κάθε φορά η πολιτεία με κατανόηση να αντιμετωπίζει».


«Υπάρχει σήμερα μια ακόμα κινητοποίηση και χαίρομαι που δεν είναι από τους ανθρώπους που παραιτούνται εύκολα. Παρά τις δυσκολίες, διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Καλώς πράττουν. Και η κυβέρνηση πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παραπληγικών άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, ακόμα και έχοντας μπροστά της την οποιαδήποτε πίεση των θεσμών. Δηλαδή, να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή.»Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X