Παντζαροσαλάτα με ρίγανη και λαδόξιδο με πορτοκάλι!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1½ κιλό παντζάρια, με τα φύλλα τους, καθαρισμένα</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη</li>
<li>120 ml ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ) ή δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 κουτ. σούπας ξίδι</li>
<li>50 ml χυμός πορτοκαλιού</li>
<li>1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και χωρισμένο στα φιλέτα του (όσο μπορούμε καθαρίζουμε τα φιλέτα από μεμβράνες και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια)</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4-6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 35΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα χόρτα από τους βολβούς του παντζαριού και τα πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε πρώτα τα χόρτα από τα παντζάρια για 5 λεπτά ή όσο θέλουμε – εξαρτάται από το πόσο μαλακά τα θέλουμε.</p>
<p> </p>
<p>Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ή πιρούνα και τα αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους βολβούς και τους βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Οταν είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και, όπως είναι ζεστοί, τους καθαρίζουμε, τους κόβουμε σε φέτες κυδωνάτες και τους προσθέτουμε στο μπολ με τα χόρτα.</p>
<p> </p>
<p>Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα, την ξεπλένουμε, τη σκουπίζουμε και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και περιμένουμε να κάψει για λίγα δευτερόλεπτα. Τότε προσθέτουμε τα παντζάρια (φύλλα και βολβούς), αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το αρωματικό που επιλέξαμε και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα και την τελευταία στιγμή πριν από το σερβίρισμα ραντίζουμε με το ξίδι, το χυμό πορτοκαλιού και σκορπίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα