Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Back to business" με τον Κ. Μητσοτάκη
"Back to business" με τον Κ. Μητσοτάκη thumbnail

"Back to business" με τον Κ. Μητσοτάκη

Πηγή: Σίβυλλα alert – tovima.gr 


 


Το δείπνο στη βρετανική πρεσβεία


Το κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στον αριθμό δύο της οδού Λουκιανού στο Κολωνάκι είναι από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας. Η λευκή αριστοκρατική κατοικία στην οποία πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του ο Ελευθέριος Βενιζέλος άνοιξε τα σαλόνια του με τα λευκά χρώματα, τις χρυσαφένιες και κόκκινες βελούδινες «λεπτομέρειες» μερικές βραδιές πριν.


Το δείπνο με τίτλο «Back to business» που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο συγκέντρωσε σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής. Οι Πρόεδροι του British Hellenic Chamber of Commerce Χάρης Οικονομόπουλος και Ευγενία Χανδρή καλωσόρισαν μέσα από την εκδήλωση τον ερχομό του φθινοπώρου και τη νέα business season. Επίσημος προσκεκλημένος – ομιλητής στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.Νίκος Μακρόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης


H ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη


Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. K. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή των επενδύσεων – ελληνικών και ξένων –, αλλά και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα και επομένως τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για γενναία περικοπή δαπανών, μην παραλείποντας να υπογραμμίσει πως το πρόβλημα δεν εστιάζεται στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά στην αδυναμία αξιοποίησης και αξιολόγησής τους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης της δυσβάσταχτης – για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – φορολογίας, λέγοντας πως η εφαρμογή μιας ηπιότερης φορολογικής πολιτικής θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε επίπεδο εσόδων, κυρίως γιατί θα βελτιώσει τη συλλογική συνείδηση και θα περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή. Τέλος, ο κ. Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ως βασική προϋπόθεση της εξόδου από την πολιτική και οικονομική κρίση την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περιορισμούς ως προς το εύρος της, διαδικασία που αποτελεί την μοναδική «θεραπεία» πολλών από τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος.Χάρης Οικονομόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τζον Κίτμερ


Η ομιλία του Χάρη Οικονομόπουλου


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Έλληνας Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, εξέφρασε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των Ελλήνων πολιτών για το πολιτικό περιβάλλον που αντί να συσπειρωθεί και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδηγεί τα τελευταία οκτώ χρόνια ως ακυβέρνητο πλοίο σε όλο και πιο τρικυμιώδεις θάλασσες.


«Μόνο στα τελευταία 6 χρόνια, έχουμε αλλάξει 6 Πρωθυπουργούς, 7 υπουργούς Οικονομικών και 10 υπουργούς Εξωτερικών», παρατήρησε ο κ. Οικονομόπουλος, «τη στιγμή που το Η.Β. και η Γερμανία αντιμετώπισαν την κρίση με έναν. Και είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες και οι επιχειρηματίες που συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να ρισκάρουμε, να εργαζόμαστε και να επενδύουμε στη χώρα μας, παρότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας από τους κυβερνώντες δεν μας παρείχε ούτε ξεκάθαρο σχέδιο πλεύσης ούτε σταθερότητα, αλλά ούτε και συγκεκριμένο στόχο.»Παναγιώτης Πικραμένος, Αλεξία ΜπακογιάννηΕυγενία Χανδρή, Γιασμίν Οικονομοπούλου


Η ομιλία της Ευγενίας Χανδρή


Η Βρετανίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ευγενία Χανδρή, ευχαρίστησε θερμά τον πρέσβη κ. John Kittmer, άοκνο συμπαραστάτη και οικοδεσπότη των εκδηλώσεων με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα κατά την 4ετή θητεία του στη χώρα μας: «Λάτρης και δεινός γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παιδείας, ο κ. John Kittmer επανέφερε τον Λόρδο Μπάυρον στην περίοπτη θέση που του ανήκε στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του ιστορικού κτιρίου της κατοικίας του Άγγλου πρέσβη, που με την ενεργητικότητά του, τον ενθουσιασμό του, το εκτόπισμά του και την λάμψη του, το μετέτρεψε σε πυρήνα επαγγελματικών εκδηλώσεων».


«Ειδικά αυτή η βραδιά», τόνισε η κ. Ευγ. Χανδρή, «είναι μεγάλης συναισθηματικής σημασίας, αφού αυτό είναι το τελευταίο Β2Β δείπνο με οικοδεσπότη τον κ. John Kittmer».


Ολοκληρώνοντας η Πρόεδρος του BHCC, ευχαρίστησε θερμά τον κεντρικό ομιλητή κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον κ. Νίκο Μακρόπουλο, αντιπρόεδρο του BHCC και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που ήταν Diamond Sponsor της εκδήλωσης, ο οποίος και προλόγισε τον κ. Μητσοτάκη.


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X