Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνεχίζεται η συνεδρίαση του ΣτΕ μετά το τηλεφώνημα για βόμβα
Συνεχίζεται η συνεδρίαση του ΣτΕ μετά το τηλεφώνημα για βόμβα  thumbnail

Συνεχίζεται η συνεδρίαση του ΣτΕ μετά το τηλεφώνημα για βόμβα

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.


Η διάσκεψη είχε διακοπεί έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, το οποίο αποδείχτηκε τελικά φάρσα.


Το τηλεφώνημα έγινε την ώρα που το ΣτΕ συνεδρίαζε για τις τηλεοπτικές άδειες.


Άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 10:00 στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λέγοντας ότι «θα εκραγεί βόμβα σε 45 λεπτά».


Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ διακόπηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ.


Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με εκπαιδευμένα σκυλιά, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους, χωρίς, όμως, να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.


Η σημερινή, δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, ήταν προγραμματισμένο να κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.


Κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης Γεώργιος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.


Παράλληλα, κατά τη διάσκεψη της Τετάρτης, τους δικαστές απασχόλησε το προκαταρκτικό στάδιο, δηλαδή του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, όπως λέγονται, των τηλεοπτικών σταθμών, που αν δεν λυθούν, οι δικαστές δεν συνεχίζουν στα άλλα νομικά ζητήματα που τίθενται με τις αιτήσεις ακύρωσης.


Οισμένοι ακόμη σύμβουλοι αναμένεται να αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στη συνέχεια καλούνται να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξαρτάται το εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


Διαβάστε ακόμη: 


 


https://boro.gr/147083/default


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X