Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί το όριο για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ"
"Η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί το όριο για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ"  thumbnail

"Η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί το όριο για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ"

Η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί το όριο για το δημόσιο έλλειμμα των χωρών της Eυρωζώνης στο 3% του ΑΕΠ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro που δημοσιεύεται σήμερα.


«Η Γαλλία μας έχει δώσει διαβεβαιώσεις. Θα πρέπει να τις σεβαστεί και να φέρει το έλλειμμά της εντός του ορίου το 2017», υπογράμμισε ο Ντομπρόβσκις.


Η Γαλλία έχει σημειώσει ότι θα μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3% την επόμενη χρονιά, στο 2,7% από το 3,3% φέτος και η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει προσφάτως επιβεβαιώσει τη δέσμευση αυτή. Ωστόσο, καθώς οι επίσημες προβλέψεις για την ανάπτυξη θεωρούνται υπεραισιόδοξες, αυξάνονται οι αμφιβολίες για το πώς θα επιτευχθεί αυτό, ενώ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου, αρκετοί Γάλλοι πολιτικοί από τη δεξιά έχουν υποστηρίξει ότι η δέσμευση αυτή δεν αποτελεί προτεραιότητα.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X