Μάθε πώς τα κιλά σου αντιστοιχούν σε μυική και λιπώδη μάζα thumbnail

Η ΜΑΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Είσαι μόνο 10 ετών και έχεις μπει σε διαδικασία απόλυτου ελέγχου του βάρους σου; Μην ασχολείσαι με αυτό. Οι αριθμοί δεν είναι πάντοτε αντικειμενικοί γιατί η καταγραφή του υπερβάλλοντος σωματικού βάρους δεν αποδεικνύει απαραίτητα την ύπαρξη περιττού λίπους στο σώμα σου, που μπορεί να θεωρηθεί βλαβερό για την υγειά σου και να σε προβληματίζει...

Μάθε πώς τα κιλά σου αντιστοιχούν σε μυική και λιπώδη μάζα

Αναγνώστρια μας ρωτά: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 10 ΕΤΩΝ ΥΨΟΣ 153 ΚΑΙ ΚΙΛΑ 44.


ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΑΣΩ;


ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 35 ΚΙΛΑ 
 Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ευμένης Π. ΚαραφυλλίδηςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Γεια σου Μαρία,


Είσαι μόνο 10 ετών και έχεις μπει σε διαδικασία απόλυτου ελέγχου του βάρους σου; Μην ασχολείσαι με αυτό. Οι αριθμοί δεν είναι πάντοτε αντικειμενικοί γιατί η καταγραφή του υπερβάλλοντος σωματικού βάρους δεν αποδεικνύει απαραίτητα την ύπαρξη περιττού λίπους στο σώμα σου, που μπορεί να θεωρηθεί βλαβερό για την υγειά σου και να σε προβληματίζει.


Αν θέλεις να ξεκινήσεις από κάπου θα σου πρότεινα με την βοήθεια ενός ειδικού (διαιτολόγου) και πάντα με την συγκατάθεση των γονιών σου να κάνεις ανάλυση της σύστασης του σώματος σου πχ: με υπερήχους με σκοπό να δεις πως τα κιλά αυτά αντιστοιχούν σε μυϊκή και λιπώδη μάζα  και μέσα από συζητήσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους να αποφασίσετε από κοινού με πιο τρόπο θα επέμβετε. 


Είναι μία μέθοδος πολύ σύντομη, απλή και μη επεμβατική, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις στα διάφορα στάδια της ζωής (π.χ. κατάλληλη για παιδιά, υπερήλικες, εγκυμονούσες κλπ). Μη βιαστείς να πράξεις μόνη σου το «σωστό» σύμφωνα με την κρίση σου. Δεν υπάρχουν σωστοί αριθμοί που πρέπει να αναγράφονται στη ζυγαριά. Αν κάτι σε προβληματίζει δώσε χρόνο και εξέτασέ το σωστά!


Με εκτίμηση,


ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN


Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία


Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General


Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General


email: ek2174@columbia.edu


Τηλ:  2107470167 // 6974442646


www.karafillides.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X