Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Δεν έχει γίνει από τον δήμο Αθήνας πλειστηριασμός κατοικίας"
"Δεν έχει γίνει από τον δήμο Αθήνας πλειστηριασμός κατοικίας" thumbnail

"Δεν έχει γίνει από τον δήμο Αθήνας πλειστηριασμός κατοικίας"

Πλειστηριασμός, δεν έχει γίνει για κανένα σπίτι από τον δήμο της Αθήνας.


Αυτό τόνισε, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Χαρακτηριστικά είπε: «Ο δήμος Αθήνας δεν έχει εκτελέσει ποτέ κανέναν πλειστηριασμό κατοικίας. Εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον πολίτη που έχει οφειλές».


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «μικρό είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν προσέρχεται σε διαδικασία ρύθμισης. Για τις περιπτώσεις αυτές, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν, ως προς την διαδικασία, ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».


Ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε την κυβέρνηση «αν θέλει, ας προστατεύσει νομοθετικά την πρώτη κατοικία. Μόνος τρόπος, ανέφερε, είναι να υπαχθούν και οι οφειλέτες του δημοσίου, όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, στο νόμο που διέπει τα χρέη στις τράπεζες». Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, έχει ζητήσει συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να υποβάλει τις προτάσεις του δήμου. Μεταξύ άλλων ο δήμος προτείνει την τροποποίηση του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων και να προβλέπεται για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ από 500 ευρώ που είναι τώρα. Επίσης, να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, με την εξόφληση του 25% της οφειλής να αίρεται η δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού και ακινήτων του οφειλέτη και εφαρμογή της δημοτικής ενημερότητας που προβλέπει ο «Καλλικράτης».


Όπως υποστήριξε ο Γιώργος Καμίνης, ο δήμος αφού έχει εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο ή στάδιο για την είσπραξη της οφειλής (βεβαίωση οφειλής στην εφορία, γραπτές ενημερώσεις, θυροκόλληση αυστηρής ειδοποίησης, έκδοση εντολής κατάσχεσης) μόνο τότε προχωρά στην ένταξη στο πρόγραμμα πλειστηριασμού, το οποίο κοινοποιεί στον οφειλέτη, αλλά ουδέποτε έχει εκτελέσει. Δηλαδή, τόνισε, ούτε αναθέτει τον φάκελο σε συμβολαιογράφο, ούτε προχωρά στις άλλες τυπικές ενέργειες που προβλέπονται για έναν πλειστηριασμό.


Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Μιλτιάδης Αξελός, αναγνώρισε μεν την υποχρέωση εκ του νόμου των υπηρεσιών του δήμου να προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, τόνισε ωστόσο, ότι ως παράταξη είναι αντίθετοι και στηρίζουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, αναρωτήθηκε αν ο δήμος έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες για μεγαλοοφειλέτες, όπως ξενοδόχων, που οφείλουν στον δήμο. Επίσης, πρότεινε να μην προχωρούν οι σχετικές υπηρεσιακές διαδικασίες, με πολιτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.


Και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», πρότεινε να αναλάβει πλήρως την ευθύνη το δημοτικό συμβούλιο για να μην προβαίνουν οι υπηρεσίες σε πλειστηριασμούς και να μην έχουν συνέπειες οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.


Ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών τάχθηκε και ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» Ηλίας Κασιδιάρης.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


Διαβάστε ακόμη: 


 


https://boro.gr/146747/pros-pagwma-pleisthriasmwn-prwths-katoikias-gia-xreh-sto-dhmosio


 


https://boro.gr/146031/entash-sta-dikasthria-kata-pleisthriasmwn


 


https://boro.gr/146129/apanthsh-kyvernhtikwn-kyklwn-gia-toys-pleisthriasmoys


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X