Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Al Jazeera: Πώς είδε το άνοιγμα των ελληνικών σχολείων στα προσφυγόπουλα (φωτογραφίες)
Al Jazeera: Πώς είδε το άνοιγμα των ελληνικών σχολείων στα προσφυγόπουλα (φωτογραφίες) thumbnail

Al Jazeera: Πώς είδε το άνοιγμα των ελληνικών σχολείων στα προσφυγόπουλα (φωτογραφίες)

Tο γεγονός πως τα προσφυγόπουλα μπορούν να πανε σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά- όλων των εθνικοτήτων- που ζουν στην Ελλάδα, σχολιάστηκε θετικά στον διεθνή τύπο. Μάλιστα, το Al Jazeera, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, περιγράφει τι συνέβη στο Δεύτερο Δημοτικό σχολείο Ταύρου.
Σχεδόν 1.500 παιδιά προσφύγων περίμεναν το σχολικό για πρώτη φορά από τη στιγμή που έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά.«Παιδιά από πέντε hot spots της Ελλάδας ξεκινούν μαθήματα στα τοπικά σχολεία, αυτό το φθινόπωρο. Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, μαθητές όλων των ηλικιών έκαναν ουρά πίσω από τα κάγκελα των στρατοπέδων περιμένοντας τα λεωφορεία που θα μετέφεραν στο σχολείο, στις 2 το μεσημέρι.

«Πρώτη ημέρα τους στο σχολείο και τα παιδιά των προσφύγων έμειναν μόνο δύο ώρες, αλλά στο εξής το ωράριό τους θα είναι 2-6 το απόγευμα. Τα παιδιά θα παρακολουθούν ειδικές τάξεις, στις οποίες θα διδάσκονται τα ελληνικά, τα αγγλικά, μαθηματικά και τέχνες, ώσπου να μάθουν τη γλώσσα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις κανονικές τάξεις.


Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα μπουν στα ελληνικά σχολεία όλα τα παιδιά των προσφύγων στην Ελλάδα» αναφέρει το Al Jazeera.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σιδερίδης για το Al Jazeera

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X