Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έρευνα ΣΔΟΕ: τα μαύρα λεφτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Έρευνα ΣΔΟΕ: τα μαύρα λεφτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ thumbnail
ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με το μαύρο χρήμα, που γέμιζε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φέρνει στην επιφάνεια η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, επιχειρηματιών, εργολάβων, μεσαζόντων και άλλων νταλαβεριτζήδων. Καταθέσεις στους κομματικούς λογαριασμούς έχουν γίνει και από πολλά πρόσωπα τα οποία είχαν σχέση με τα οικονομικά των δυο κομμάτων του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Έρευνα ΣΔΟΕ: τα μαύρα λεφτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ kontranews.gr 


ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με το μαύρο χρήμα, που γέμιζε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φέρνει στην επιφάνεια η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, επιχειρηματιών, εργολάβων, μεσαζόντων και άλλων νταλαβεριτζήδων. Καταθέσεις στους κομματικούς λογαριασμούς έχουν γίνει και από πολλά πρόσωπα τα οποία είχαν σχέση με τα οικονομικά των δυο κομμάτων του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΟΝΤRΑ NEWS από την κίνηση των λογαριασμών αποκαλύπτονται οι δεσμοί αίματος που συνέδεαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με τους βαρόνους της διαπλοκής και την πλουτοκρατία.


Πρόκειται για μια σχέση αμφίδρομη αφού οι αεριτζήδες και οι μεσάζοντες γέμιζαν τα ταμεία των δύο κομμάτων και με τη σειρά τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν χαριστικές συμβάσεις και μοίραζαν δημόσια έργα αδιαφορώντας για τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος.


Το ΣΔΟΕ που έχει στα χέρια του τις κινήσεις των λογαριασμών, προχωράει σε μια γιγαντιαία έρευνα, προκειμένου να καταγράψει και να ταυτοποιήσει το σύνολο των ύποπτων συναλλαγών, ενώ παράλληλα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ερευνούν τα έργα και τις προμήθειες που υπέγραψαν με το δημόσιο οι μεγάλοι χορηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στους επίμαχους λογαριασμούς εμπλέκονται μεγαλόσχημοι εργολάβοι, προμηθευτές, βιομήχανοι, αντιπρόσωποι οπλικών συστημάτων καθώς και ξένα μεγαθήρια, που εκτελούσαν συμβάσεις για λογαριασμό του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Ένα μέρος από τις μαύρες χορηγίες διακινήθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη και τα χρήματα μεταφέρονταν στα κομματικά ταμεία σε μαύρες σακούλες, όπως έγινε με το «στρατηγό» Θεόδωρο Τσουκάτο.


Οι έμπιστοι της εκάστοτε ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έπαιρναν μεγάλα ποσά σε μετρητά ή τα κατέθεταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα καταχόνιαζαν σε χρηματοκιβώτια, όπως έγινε στο ΠΑΣΟΚ, την περίοδο του Γιωργάκη, όπου βρέθηκαν ξεχασμένα 15 εκ. ευρώ τη στιγμή που οι υπάλληλοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες και δεν είχαν καταβληθεί οι εργατικές εισφορές.


Μεγάλο μέρος από τα μετρητά πήγαινε κατευθείαν στα προσωπικά μυστικά ταμεία των αρχηγών των κομμάτων, δεν εγγράφοντο στα βιβλία και τα διαχειρίζονταν προσωπικά οι αρχηγοί. Πολλά στελέχη των παλαιών κομμάτων σίγουρα ότι δεν επρόκειτο να ελεγχθούν είχαν φθάσει σε σημείο να παίρνουν και επιταγές από επιχειρηματίες, ορισμένες από τις οποίες κατέθεσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.


Τα ταμεία των κομμάτων είχαν γίνει ένα απέραντο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που προέρχονταν από μίζες και άθλιες συναλλαγές και είναι απορίας άξιον, πως έχουν χρεωθεί, μετά από αυτό το μεγάλο φαγοπότι με 200 εκατομμύρια το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.


Όταν εργολάβος χρηματοδοτεί ένα κόμμα με μεγάλα ποσά και στη συνέχεια για αντάλλαγμα υπογράφει συμβάσεις μαμούθ με το δημόσιο διαμορφώνει μια σχέση συναλλαγής η οποία με βάση το νόμο διώκεται κακουργηματικά.


Τα δύο κόμματα για να γεμίσουν τα ταμεία με τα τεράστια ποσά που απαιτούνταν προκειμένου να διατηρούν στους κομματικούς στρατούς και να καλύπτουν τις προεκλογικές δαπάνες – αεροπλάνα, λεωφορεία, διαφήμιση, οργάνωση συγκεντρώσεων – μετέφεραν το λογαριασμό στο ελληνικό δημόσιο, μέσω της συναλλαγής  που είχαν με τους μεσάζοντες και τους εργολάβους. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για να υπολογιστεί το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε. Στην κατεύθυνση αυτή το ΣΔΟΕ χρησιμοποιώντας ως πιλότο τους ύποπτους λογαριασμούς, ερευνά:  • Τους επιχειρηματίεςπου εμπλέκονται με τα τραπεζικά εμβάσματα και τις επιταγές που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δύο κομμάτων.

  • Ξεχωριστή έρευνα γίνεται για τα ποσά που κατέθεσαν σε μετρητά και επιταγές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συνδέονταν με τα ταμεία των δύο κομμάτων.

  • Ερευνώνται οι δουλειές που έκαναν με το ελληνικό δημόσιο οι επιχειρηματίες που εμφανίζονται να έχουν δώσει μεγάλα ποσά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς στα κόμματα του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και να οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες μεγαλόσχημους παράγοντας της διαπλοκής, όπως εργολάβους, μεσάζοντες, αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων και βιομήχανους.


Μέσα από την αποκάλυψη του σκανδάλου θα χυθεί φως σε μια σκοτεινή περίοδο στη διάρκεια της οποίας ληστεύτηκε το δημόσιο χρήμα και άνοιξε ο δρόμος για τη χρεoκοπία της χώρας.


kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X