Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Leonard Cohen στο New Yorker: "Είμαι έτοιμος να πεθάνω"
Leonard Cohen στο New Yorker: "Είμαι έτοιμος να πεθάνω" thumbnail
Ο Λέοναρντ Κόεν, του οποίου το νέο άλμπουμ «You Want It Darker» κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι το θέμα ενός νέου προφίλ στο New Yorker. Στο κομμάτι αυτό, ο Κόεν μιλάει για το νέο του άλμπουμ, την ιστορία της ζωής του, και πιο ανοιχτά, για την εξασθένιση της υγείας του. Μετά τις σημειώσεις του συγγραφέα Ντέιβιντ Ρεμνίκ ότι οι περιοδείες είναι κάτι απίθανο να συμβεί στο μέλλον, ο Κόεν συζήτησε για τα ημιτελή ποιήματα και τα τραγούδια του.

Leonard Cohen στο New Yorker: "Είμαι έτοιμος να πεθάνω"

Ο Λέοναρντ Κόεν, του οποίου το νέο άλμπουμ «You Want It Darker» κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι το θέμα ενός νέου προφίλ στο New Yorker. Στο κομμάτι αυτό, ο Κόεν μιλάει για το νέο του άλμπουμ, την ιστορία της ζωής του, και πιο ανοιχτά, για την εξασθένιση της υγείας του. Μετά τις σημειώσεις του συγγραφέα Ντέιβιντ Ρεμνίκ ότι οι περιοδείες είναι κάτι απίθανο να συμβεί στο μέλλον, ο Κόεν συζήτησε για τα ημιτελή ποιήματα και τα τραγούδια του.«Δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να τελειώσω αυτά τα τραγούδια. Ίσως, ποιος ξέρει; Και ίσως να πάρω μια δεύτερη ανάσα, δεν ξέρω. Αλλά εγώ τολμώ να δεσμεύσω τον εαυτό μου με μια πνευματική στρατηγική. Δεν τολμώ να το κάνω αυτό. Έχω κάποια δουλειά να κάνω. Να ξεμπερδέψω με υποχρεώσεις. Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω ότι δεν θα είναι πάρα πολύ άβολα. Αυτό ήταν για μένα.»Αφού η Marianne Ihlen, η έμπνευση πίσω από μερικά από τα τραγούδια του Cohen (με χαρακτηριστικά τα «Bird on the Wire» και «So Long, Marianne»), πέθανε νωρίτερα αυτό το έτος, αποκαλύφθηκε ότι ο Κόεν έστειλε μια επιστολή δύο ημέρες πριν φύγει από την ζωή.«Λοιπόν Marianne, ήρθε η ώρα που είμαστε πραγματικά τόσο γερασμένοι και τα σώματά μας καταρρέουν και νομίζω ότι θα σε ακολουθήσω πολύ σύντομα», έγραψε.


«Να ξέρεις ότι είμαι τόσο κοντά σου που εάν απλώσεις το χέρι σου, νομίζω ότι μπορείς να φτάσεις το δικό μου.»
popaganda[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X