Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ν. Παππάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η διατήρηση των θέσεων εργασίας στα κανάλια
Ν. Παππάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η διατήρηση των θέσεων εργασίας στα κανάλια thumbnail

Ν. Παππάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η διατήρηση των θέσεων εργασίας στα κανάλια

 Αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα στην διαδικτυακή τηλεόραση της εφημερίδας «Αυγή» στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβο Ντο, όπου διεξάγεται το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η προστασία των ιδιαίτερων συμφερόντων του κ. Κοντομηνά και του κ. Βαρδινογιάννη είναι δύο προτεραιότητες που συγκρούονται και πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλος ο κόσμος να αντιληφθεί. 


Σχετικά με την κριτική ότι ο διαγωνισμός δεν είχε προβλέψεις για ποιοτικά κριτήρια, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι αυτή η κριτική δεν έχει καμία βάση, γιατί η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ήρθε όταν οι συμμετέχοντες πέρασαν τον ποιοτικό πήχη των πολύ υψηλών στάνταρ που είχαν μπει. 


Ο κ. Παππάς είπε ότι η κοινωνία βγαίνει κερδισμένη από τον διαγωνισμό καθώς τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες θα διοχετευθούν σε κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης. «Έσπασε το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών», «στην Ελλάδα είχαμε αεροπειρατεία, είχε υποκλαπεί ο αέρας», «ήταν μια στρέβλωση που σπάσαμε. Αυτό είναι που έχει ενοχλήσει», σημείωσε. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει αριστερός που να θεωρεί δευτερεύον ότι αντί για 15 χιλιάδες απολύσεις στην Παιδεία και την Υγεία, έχουμε προσλήψεις, οι οποίες προέκυψαν από τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 


Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα κατά την ομιλία του στο Συνέδριο για «ναι» στην αυτοκριτική, αλλά «όχι» στο αυτομαστίγωμα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της οποιασδήποτε κριτικής ή αυτοκριτικής δεν μπορεί να ακούγονται μηδενιστικές κριτικές ή κριτικές που έχουν τον κίνδυνο να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα ότι κακώς αναλάβαμε την κυβέρνηση. Είπε ότι «υπάρχει διάχυτο το αυτομαστίγωμα και καμιά φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενσωματώνουμε κομμάτια της επιθετικότητας που βγάζουν οι αντίπαλοι μας επάνω μας». 


Η σύγκριση που πρέπει να γίνεται, τόνισε,  ως προς τη δικαίωση ή όχι των επιλογών μας, είναι η σύγκριση ανάμεσα στο τι παραλάβαμε και τι έχουμε καταφέρει.  «Θα πρέπει όλοι οι αγωνιστές της Αριστεράς να μην χάνουν τη μεγάλη εικόνα από το μυαλό τους, η μεγάλη εικόνα είναι ότι αυτό το κόμμα αγκαλιάστηκε από τις μάζες που δεν βρίσκονταν στις γραμμές τους και έχει καταφέρει μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες δύο πράγματα: να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, να σταματήσουμε την καταστροφή και να ανοίξουμε ρήγματα στην Ευρώπη». Σημείωσε ότι η μάχη των συσχετισμών στην Ευρώπη είναι διαρκής και οφείλουμε να έχουμε την εγρήγορση και την εφευρετικότητα στις πρωτοβουλίες για να μπορέσει το δικό μας σχέδιο να πάρει κεφάλι απέναντι στα σχέδια όσον θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη. 


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X