Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κ. Μητσοτάκης: Συνεχίζει τις επαφές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού
Κ. Μητσοτάκης: Συνεχίζει τις επαφές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού  thumbnail

Κ. Μητσοτάκης: Συνεχίζει τις επαφές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Πιστός στο στρατηγικό δόγμα πως «δε θα μιλάει δύο γλώσσες», άλλη εκτός και άλλη εντός Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει τον κύκλο των ομιλιών του και των επαφών του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι, τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις του όσο και στις κατ' ιδίαν επαφές του, να αναδείξει το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά, κυρίως, να εκπέμψει ένα θετικό σήμα για τις δυνατότητες της Ελλάδας να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. 

Στο τραπέζι θα βάλει και πάλι το προσωπικό του στοίχημα που δεν είναι άλλο από τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει η οικονομία με πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για την επόμενη δεκαετία. Τόσο υψηλά πλεονάσματα μπορεί να υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις» είναι το βασικό μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συστηματική υπονόμευση των θεσμών» και «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που βρίσκονται στα όρια της συνταγματικότητας» εκφωνώντας την κεντρική ομιλία της πρώτης μέρας του συνεδρίου του Fletcher School of Law and Diplomacy για την Ελλάδα, παράλληλα όμως έθεσε τις έξι μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες της μελλοντικής του κυβέρνησης: το άνοιγμα στις αγορές προϊόντων (η Ελλάδα «παραμένει μία κλειστή, ολιγοπωλιακή οικονομία»), την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας (απλοπλοίηση κανονιστικών πλαισίων και δικαστικών διαδικασιών), την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος μέσω «επιθετικής διαχείρισης» των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αύξησης των καταθέσεων, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και την αναβάθμιση της παιδείας.

Τον κ. Μητσοτάκη παρουσίασε στους παρεβρισκόμενους ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης, στέλεχος σήμερα στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον και ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υψηλό κυβερνητικό πόστο (είχε ακουστεί ακόμη και για τη θέση του αντιπροέδρου), σε περίπτωση εκλογικής νίκης της υποψηφίας προέδρου των ΗΠΑ.

Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ, στο συνέδριο που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Καραμανλής -με την οργανωτική ευθύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή- επιβεβαιώνει το πολύ καλό κλίμα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X