Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη Συρία
Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη Συρία   thumbnail

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη Συρία

Συνάντηση για τη Συρία, Lancaster House – Λονδίνο (16/10) 


 


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερα για το αν θα επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον του συριακού καθεστώτος, καθώς οι πολιτικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.


Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε πως οι υπουργοί μπορεί να αποφασίσουν την προσθήκη και άλλων Σύρων που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εγκλήματα πολέμου στον κατάλογο των κυρώσεων, λέγοντας «σίγουρα, αυτό είναι πιθανό».


Η Μογκερίνι ανέφερε, ωστόσο, πως καμμία χώρα δεν έχει εγείρει θέμα επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, παρότι υποστηρίζει τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην επίθεσή του κατά του Χαλεπίου.


Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε αποτέλεσμα που να οδηγεί σε εκεχειρία ή στη διευκόλυνση της πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X