Αλέξανδρος Ωνάσης: Σε δημοπρασία η Mercedes και τα πανάκριβα έπιπλά του  thumbnail

Αλέξανδρος Ωνάσης: Σε δημοπρασία η Mercedes και τα πανάκριβα έπιπλά του


H Εθνική Τράπεζα, ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες Α.Ε., βγάζει στο σφυρί τα αντικείμενα του Αλέξανδρου Ωνάση. Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα, είχε σπάνια «κομμάτια» στη συλλογή του.Το γραφείο του κοσμούσαν πολυτελή έπιπλα επώνυμων οίκων, το αερόστατο και η συλλεκτική Mercedes Benz Automatic-250/8. Το αυτοκίνητο αυτό το αγόρασε ο Αλέξανδρος Ωνάσης το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Mετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό. 
Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, για να αποκτήσει την χλιδάτη Mercedes πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 250.000 δραχμών για την εποχή.

Δημοπρατούνται επίσης η σκαλιστή ξύλινη σειρά επίπλων που αποτελείται από ένα μεγάλο τραπέζι συσκέψεων, τέσσερις ξύλινες καρέκλες, ένα γραφείο, δύο μεγάλα μπουφέ, μία διευθυντική πολυθρόνα, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές, που αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.
Μεγάλη είναι και η συλλεκτική αξία του αερόστατου κατασκευής Sky Balloons Ltd και τύπου Sky 120-24 αερόστατο με ποσό εγγύησης τα 6.000 ευρώ. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., στην οδό Ομήρου στην Αθήνα.


Πηγή: ethnos.gr, φωτογραφίες: protothema 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X