Πατάτες πενταράτες και λαχανικά με μπέικον από το Καρπενήσι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 5 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 κιλό πατάτες Νάξου καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες<br />-1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες<br />-1/4 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης<br />-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη<br />-1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο σπασμένο<br />-1 πιπεριά κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες<br />-1 πιπεριά πράσινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες<br />-3 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε κύβους<br />-5 φέτες μπέικον Καρπενησίου κομμένο σε κύβους<br />-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο<br />-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Κάθε τόσο, τις γυρνάμε για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα μπαχαρικά, το μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με κουτάλα για 10 λεπτά περίπου προσεκτικά ώστε να μαλακώσουν μεν όλα τα υλικά, χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με ανθότυρο, γιαούρτι ή κοπανιστή.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα