Σεξ: Πότε μια γυναίκα προσποιείται οργασμό  thumbnail
Οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να προσποιείται οργασμό είναι πολλοί. Ένας βασικός είναι να μη πληγώσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους και να του δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι ικανοποιημένες από το σεξ μαζί τους.

Σεξ: Πότε μια γυναίκα προσποιείται οργασμό

Οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να προσποιείται οργασμό είναι πολλοί. Ένας βασικός είναι να μη πληγώσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους και να του δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι ικανοποιημένες από το σεξ μαζί τους. Μπορεί όμως και να υποκρίνονται όταν το σεξ είναι εξαιρετικά κακό και θέλουν να σταματήσουν την ερωτική πράξη.


Αυτο υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο St. Thomas, στο Φρέντρικτον του Καναδά. Στο μελέτη τους συμμετείχαν εθελόντριες ηλικίας 19 έως 28 ετών, με ενεργή σεξουαλική  ζωή. Οι γυναίκες ρωτήθηκαν για τις περιπτώσεις εκείνες όπου προσποιήθηκαν κορύφωση. Οι περισσότερες παραδέχτηκαν ότι κάποιες φορές προσποιούνταν για να να «ξεμπερδεύουν» με το σεξ. Μπορεί από την αρχή για κάποιο λόγο να μην ήθελαν πραγματικά να κάνουν έρωτα αλλά μπορεί και στην πορεία να ματαιώθηκαν οι προσδοκίες τους και να μην ένιωθαν ικανοποίηση.


«Οι εθελόντριες δε μίλησαν για εξαναγκασμό στη σεξουαλική επαφή. Παρόλα αυτά οι περιγραφές τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το συμπέρασμα» ανέφερε η δρ Μόνικα Στέλτζλ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο St. Thomas, στο Φρέντρικτον του Καναδά. Τόνισε δε ότι η συχνότητα της προσποίησης εξέπληξε τους ερευνητές «Οι περισσότερες ήθελαν να επισπεύσουν το τέλος της σεξουαλικής πράξης, να φτάσει δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο άνδρας σε οργασμό. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X