Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δημοσιεύματα θέλουν τον "αντιπρόεδρο του ΣτΕ να εκβιάζεται"
Δημοσιεύματα θέλουν τον "αντιπρόεδρο του ΣτΕ να εκβιάζεται" thumbnail

Δημοσιεύματα θέλουν τον "αντιπρόεδρο του ΣτΕ να εκβιάζεται"

Μείζον πολιτικό ζήτημα μοιάζει να προκύπτει μετά από καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο (αριστερά στη φωτογραφία) ο οποίος φέρεται να εκβιάζεται με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της εμπλοκής του σε «ροζ» σκάνδαλο.


Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ η οποία φαίνεται να έχει υποκλαπεί στα τέλη του 2014, ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του ΣτΕ, την οποία παρουσιάζεται να βοήθησε δίνοντας της – σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο – τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να ανέλθει στο Σώμα.


Στα μηνύματά τους που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, οι δύο δικαστές περιγράφουν ερωτικές στιγμές τους, αλλά το κυριότερο, συζητούν για δικαστικά θέματα, για συναδέλφους τους και για βαθμολογίες διαγωνισμού για την είσοδο νέων δικαστών στο ΣτΕ. Ως αποτέλεσμα οι δύο δικαστές, με πρώτο και λόγω της θέσης του, τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, εμφανίζονται να είναι εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.


Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Παραπολιτικά FM «είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι βαρόνοι του πλούτου μπορούν να εκβιάζουν κι έχουν στην τσέπη δικαστές του ΣτΕ. Δεν μας νοιάζουν κλειδαρότρυπες, αυτό έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν δημοσιεύματα, του Βήματος και της Ζούγκλας τα οποία εμφανίζουν αντιπρόεδρο του ΣτΕ να είναι υπό εκβιασμό. Όπως φαίνεται, ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοημένη του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ».


«Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά, αλλοίωσε τη σύνθεση του ΣτΕ, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζεται από το Βήμα να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες. Δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβιάζει ο τάδε επιχειρηματίας ή ακόμη και η κυβέρνηση. Με ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος. Ότι είναι εκβιαζόμενος. Πρέπει ο ίδιος να απαντήσει», σημείωσε ο Ν. Νικολόπουλος.


Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει για το τι πραγματικά συμβαίνει, αφού το ζήτημα δεν αφορά στην πραγματικότητα τη σχέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ με την υφιστάμενή του, αλλά έχει βαθύτερες πολιτικές και νομικές προεκτάσεις που επηρεάζουν την ίδια τη δικαιοσύνη, όσο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο οι πάλαι ποτέ κραταιοί καναλάρχες θεωρούν αντισυνταγματικό.  


Τα μείζονα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαρροή των εν λόγω e-mails είναι πολλά – επισημαίνει το koutipandoras.gr, αφού προκαλεί απορία πρώτον το πώς, το γιατί αλλά και από ποιον καταγράφηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου με την υφιστάμενή του και γιατί ενώ προκύπτει ότι το υλικό υπεκλάπη το 2014, δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, σε μια περίοδο που το ΣτΕ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εν όψει των αποφάσεών του για τις τηλεοπτικές άδειες.


Επιπλέον, αν πράγματι ο εν λόγω αντιπρόεδρος του ΣτΕ έχει κάνει όσα περιγράφονται στην υποκλαπείσα αλληλογραφία του, γιατί δεν ελέγχθηκε εγκαίρως ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αρμόδια για τον έλεγχο δικαστικά κλιμάκια, παρά αφέθηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι η αλληλογραφία του να δημοσιοποιηθεί κι ακόμη με ποιου εντολή παρακαλουθούντο τα e-mails των ανώτατων δικαστικών; 


Πηγή: koutipandoras.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X