Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας  thumbnail

Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Xώρου, «ΑΓΩΝ», διοργανώνει τη 10η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας για να γιορτάσει τα 20 του χρόνια.


Συγκεκριμένα, θα προβληθούν 103 ταινίες από 17 χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία) στο Διεθνές Διαγωνιστικό και στο Πληροφοριακό Τμήμα του φεστιβάλ, με παράλληλες προβολές και στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.


Όλες οι ταινίες θα συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους.


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης θα φιλοξενείται έκθεση σκίτσων του Φωκίωνα Δημητριάδη, με τίτλο: «Φωκίων Δημητριάδης: το μεγάλο ευρυγώνιο μάτι (Κωνσταντινούπολη 1894 – Αθήνα 1977)». Η έκθεση θα συνυπάρχει με την προβολή ομώνυμης ταινίας, διάρκειας 9′, που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Μέμης Σπυράτου.


Επιμέλεια έκθεσης: Διονύσης Πετρουτσόπουλος


Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή – αποτελούμενη από τους Μέμη Σπυράτου (σκηνοθέτιδα-Πρόεδρο του Φεστιβάλ ΑΓΩΝ), Tony Coe (παραγωγό του BBC), Νίκο Καλτσά (αρχαιολόγο, πρώην διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου), Δημήτρη Κομνηνό (σκηνοθέτη) και Διονύση Πετρουτσόπουλο (κινηματογραφιστή-διευθυντή φωτογραφίας)- θα κάνει την τελική αξιολόγηση των ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος και θα απονείμει τα θεσπισμένα βραβεία του φεστιβάλ «ΑΓΩΝ».


Πριν από την τελετή απονομής, η Αναστασία Καπάνταη και ο Σταύρος Νιφοράτος θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Στο ακορντεόν θα είναι ο Τάσος Αθανασιάς και στο πιάνο, ο Παναγιώτης Φραγκούλης.Το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.


 


Ημέρες και ώρες: 


Δευτέρα έως Παρασκευή: 12:00 με 23:00


Σάββατο: 10:00 με 23:00


Κυριακή: 10:00 με 23:00


 


Εισιτήρια:


5€ (ζώνη προβολής), 8€ (ημερήσιο), 50€ (εβδομαδιαίο)


 


Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Στάση μετρό Κεραμεικός)


Τηλέφωνο: 210 36 09 695, 210 36 12 046


 


Αναλυτικά το πρόγραμμα: 


 


https://issuu.com/agon.archaiologia.gr/docs/catalogue_agon2016


 


 


Πηγή: ert.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X