Υγρό στο γόνατο: Ενδείκνυται η ενέσιμη θεραπεία; thumbnail

Ο ΜΑΡΙΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Εξαρτάται από την ηλικία σας, από την ακριβή πάθηση, το στάδιο της πάθησης και την συμπτωματολογία σας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι συγκεκριμένες ενέσεις έχουν καλά αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά τη βελτίωςη των συμπτωμάτων, όσο και στην καθυστέρηση της εξέλιξης μιας χονδροπάθειας ή οστεοαρθρίτιδας...

Υγρό στο γόνατο: Ενδείκνυται η ενέσιμη θεραπεία;

Αναγνώστης μας ρωτά: Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς για ένα πρόβλημα που έχω στο γόνατο μου. Έχω βγάλει ακτινογραφίες 3 και μου είπε ότι έχει φύγει το υγρό από το γόνατο. Μου είπε να βάλουμε μια ένεση και για 2 χρόνια θα  είμαι  εντάξει αλλά εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου είναι ασφαλές αυτή η διαδικασία ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος Χειρουργός Ορθοπαιδικός Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών

Προφανώς εννοείτε κάποια ένεση υαλουρονικού οξέος που γίνεται λόγω κάποιας ενδαρθρικής πάθησης του γόνατος (χονδροπάθεια, οστεοαρθροπάθεια). Εξαρτάται από την ηλικία σας, από την ακριβή πάθηση, το στάδιο της πάθησης και την συμπτωματολογία σας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι συγκεκριμένες ενέσεις έχουν καλά αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά τη βελτίωςη των συμπτωμάτων, όσο και στην καθυστέρηση της εξέλιξης μιας χονδροπάθειας ή οστεοαρθρίτιδας.


Antonios Partsinevelos
Orthopaedic Surgeon
Scientific Associate

 


1st Department of Orthopaedics
Attikon Hospital
University of Athens Medical School, Athens, Greece


 


Private Practice
4 Ivis Street, Marousi, 15124
mobile: +30 6974 434454
tel       : +30 210 8067321
e-mail : antpartsimd@yahoo.gr
             antonios@partsinevelos.gr


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X