Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Nέα διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Nέα διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες thumbnail

Nέα διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για σήμερα το απόγευμα ορίστηκε η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.


Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.


Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες Alter Ego και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη για το real.gr, περιπλέκεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τα γεγονότα των τελευταίων ωρών που θέτουν εν αμφιβόλω την εξέλιξη της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Ο πειθαρχικός έλεγχος που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευοπούλος κατά ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη για το νόμο περί τηλεοπτικών αδειών και η αιφνίδια ασθένεια του αντιπροέδρου Αριστόβουλου Βώρου που νοσηλεύεται μετά από έμφραγμα στην εντατική, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το εάν τελικώς θα πραγματοποιηθεί η σημερινή διάσκεψη.


Ο ασθενής δικαστής θα αντικατασταθεί από έναν εκ των δυο αναπληρωτών που μετέχουν στη διαδικασία. Σε περίπτωση που τεθεί θέμα και για τον έτερο αντιπρόεδρο – αν και δεν δημιουργεί κώλυμα η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του- τότε και αυτός μπορεί να αντικατασταθεί από το δεύτερο αναπληρωματικό μέλος.


Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.


Δικαστικές πηγές εξέφραζαν στην Άννα Κανδύλη τον έντονο προβληματισμό τους για την πορεία της διαδικασίας αν χρειαστεί να αντικατασταθεί και τρίτος σύμβουλος. Σε μια τέτοια περίπτωση η εξέταση της υπόθεσης ξεκινά από την αρχή με νέα σύνθεση του δικαστηρίου.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ΜΠΕ στη σημερινή σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στην συγκεκριμένη σύνθεση.


Η απουσία ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης, δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ένας ακόμη αναπληρωματικός σύμβουλος, ο  οποίος μπορεί – κατ’ αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.


Προβληματισμός, μεταφέρει τέλος η Άννα Κανδύλη, πως υπάρχει και για την στιγμή κατά την οποία αναρτήθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο οι πληροφορίες για τον αντιπρόεδρο του δικαστηρίου σύμφωνα με τις οποίες ο ανώτατος δικαστής παρενέβη σε υπόθεση σπουδάστριας του 2014 της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.


Οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ και φέρεται να απασχόλησαν και τη διάσκεψη. Κι αυτό γιατί αρκετοί σύμβουλοι θεώρησαν πως επιχειρείται εκφοβισμός των δικαστών με χτυπήματα κάτω από τη μέση.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, real.gr 


 


Διαβάστε ακόμη: 


 


https://boro.gr/147515/dhmosieymata-theloyn-ton-antiproedro-toy-ste-na-ekviazetai


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X