Οι αλεσμένες τροφές στη διατροφή του παιδιού  thumbnail

Νίκη, αναγνώστριά μας

Μια χαρά τα παίρνει το παιδί τα θρεπτικά συστατικά και τα απορροφά ο οργανισμός. Τα συστατικά που μου αναφέρετε είναι υγιεινά. Αν μόνο είναι η φρουτόκρεμα αλεσμένη δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα θα ήταν αν η μητέρα προσπαθούσε όλες οι τροφές να είναι αλεσμένες για να παχύνει το παιδί, δε θα δικαιολογούταν μια τέτοια επιμονή, Επίσης προσέξτε αν το παιδί το ίδιο επιμένει όλες οι τροφές; να είναι αλεσμένες ίσως πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη ειδικού γιατί ενδεχομένως να υπάρχει δυσκολία στη μάσηση που μπορεί να είναι και ψυχολογικό. Είναι καλό που το παιδί σας δεν είναι υπέρβαρο.

Οι αλεσμένες τροφές στη διατροφή του παιδιού

Αναγνώστριά μας ρωτά


ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΕΤΩΝ Κ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ Κ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 34 ΦΡΟΥΤΑ ΜΕΛΙ Κ ΤΑΧΙΝΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΧ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ Κ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΣΚΕΤΑ Ή ΑΝ ΦΑΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΡΩΕΙ Κ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΟΧΙ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Η ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Κ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Κ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ Κ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΣΤΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ


Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΟΣ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Κ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Στο ερώτημά σας απαντά ο παιδίατρος Σωτήρης Πουλής 

Μια χαρά τα παίρνει το παιδί τα θρεπτικά συστατικά και τα απορροφά ο οργανισμός. Τα συστατικά που μου αναφέρετε είναι υγιεινά. Αν μόνο είναι η φρουτόκρεμα αλεσμένη δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα θα ήταν αν η μητέρα προσπαθούσε όλες οι τροφές να είναι αλεσμένες για να παχύνει το παιδί, δε θα δικαιολογούταν μια τέτοια επιμονή, Επίσης προσέξτε αν το παιδί το ίδιο επιμένει όλες οι τροφές; να είναι αλεσμένες ίσως πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη ειδικού γιατί ενδεχομένως να υπάρχει δυσκολία στη μάσηση που μπορεί να είναι και ψυχολογικό.
Είναι καλό που το παιδί σας δεν είναι υπέρβαρο. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X