Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκτός ΚΟ του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας
Εκτός ΚΟ του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας thumbnail

Εκτός ΚΟ του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας

Εκτός ΚΟ του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας. Την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα από την ΚΟ του Ποταμιού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής.


«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης.


Νωρίτερα ο Παντελής Αβραμίδης, Γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού, είχε σημειώσει:


«Αγαπητέ Ιάσων,


Πράγματι το Ποτάμι είναι "ένα φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα". Δεν τρώει όμως κουτόχορτο. Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι "σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ", τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.


Παντελής Αβραμίδης».


Πηγές του Ποταμιού σχολίαζαν ότι «η απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα ελήφθη μετά από τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του σε επίσημες θέσεις του Κινήματος» και «προέκυψε και από τις τελευταίες κινήσεις του με τις οποίες φαίνεται να έχει κάνει άλλες επιλογές».


Μετά την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα από την ΚΟ του Ποταμιού, οι ανεξάρτητοι βουλευτές γίνονται συνολικά πέντε.


Ο κ. Φωτήλας δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM χθες, ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση και πρότεινε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία.


«Εγώ είμαι ανοιχτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε, διαψεύδοντας, ωστόσο, ότι ήδη υπάρχει συμφωνία δική του για ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Όπως ενημέρωσε ο κ. Φωτήλας, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει εδώ και καιρό στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχει στείλει και σχετική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.


Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Παντελή Αβραμίδη, Γραμματέα Οργανωτικού Έργου στο Ποτάμι:


«Είναι γνωστές οι πιέσεις στελεχών των "παλαιών κομμάτων" προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Κινήματος μας. Τις αντιμετωπίζουμε με ανεκτικότητα. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία» υπογράμμισε ερωτώμενος από το Patra News για τα σενάρια που θέλουν τον Ιάσονα Φωτήλα να συζητά τη μετακίνησή του στη ΝΔ.


Η απάντηση Φωτήλα στον Π. Αβραμίδη:


«Θέλω να θυμήσω στον φίλο και σύντροφο Παντελή ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ' αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να πετάμε λάσπη αντί να απαντάμε πολιτικά.


Θέλω να τονίσω ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι' αυτό τον λόγο δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ' εμάς τους Ποταμίσιους. Σε καμμία δε περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας.


Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμμία πρόταση, καμμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς ούτε και από τη ΝΔ.


Ο σύντροφος Παντελής καλό θα ήταν να θυμάται ότι σαν Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης, θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να οργανώνει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου το κόμμα μας να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει.


Όσον αφορά το ποιος εκτίθεται είναι ξεκάθαρο ότι δεν εκτίθεται αυτός που λαμβάνει τη λάσπη αλλά αυτός που την πετάει» σημειώνει ο Ι. Φωτήλας στην ανακοίνωσή του. 


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X