Τάρτα κυδώνι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6-8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-250 γρ. φύλλο κρούστας<br />-3 κυδώνια μέτρια, κομμένα σε 6 φέτες<br />-3 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη<br />-3 κουτ. σούπας βούτυρο<br />-10 γαρίφαλα<br />-½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο<br />-½ κουτ. γλυκού κανέλα<br />-λίγη βανίλια<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του)<br />-1 σφηνάκι κονιάκ<br />-έξτρα ζάχαρη για το πασπάλισμα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τον χυμό, τη ζάχαρη, τη μία κουταλιά βούτυρο, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη βανίλια και αφήνουμε να μελώσουν. Σβήνουμε με κονιάκ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σε μια φόρμα για τάρτες και τα βουτυρώνουμε καλά ενδιάμεσα. Αραδιάζουμε τις φέτες του κυδωνιού από πάνω και ρίχνουμε όλο το ζουμί. Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν με ψαλίδι. Ψήνουμε τη τάρτα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κυδώνια με μήλα ή να φτιάξουμε την τάρτα και με τα δύο. Ιδανική γεύση δίνει και η κίτρινη κολοκύθα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα βάλετε λιγότερη ζάχαρη γιατί η κολοκύθα είναι πολύ γλυκιά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα