Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Olivier Descotes ειδικός σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού
Ο Olivier Descotes ειδικός σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού  thumbnail

Ο Olivier Descotes ειδικός σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού

Ο τέως διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Olivier Descotes, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, αναλαμβάνει τη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, με στόχο «να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική», όπως ενημερώνει σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.


Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται: «Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Olivier Descotes, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του υπουργού. Ο κ. Descotes θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά τη σύγχρονη δημιουργία- και να μεταφέρει την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία, τόσο του κ. Μπαλτά, όσο και της υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας, Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Olivier Descotes».


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X