Κρύο: Καιρός για δυο  thumbnail
Η βραδυνή ψύχρα, τώρα που μεγαλώνουν οι νύχτες μας οδηγεί νωρίτερα στο σπίτι και γρηγορότερα στο κρεβάτι. Το φθινόπωρο είναι ο χρόνος ν’ αναζητήσουμε μια σχέση. Να ξεκινήσουμε ένα νέο έρωτα. Γιατί είμαστε μόνοι; Τι λάθη κάναμε; Θεσμοθετημένοι μπάκουρες της ζωής; Ρομαντικοί

Κρύο: Καιρός για δυο


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Η βραδυνή ψύχρα, τώρα που μεγαλώνουν οι νύχτες μας οδηγεί νωρίτερα στο σπίτι και γρηγορότερα στο κρεβάτι. Το φθινόπωρο είναι ο χρόνος ν’ αναζητήσουμε μια σχέση. Να ξεκινήσουμε ένα νέο έρωτα. Γιατί είμαστε μόνοι; Τι λάθη κάναμε; Θεσμοθετημένοι μπάκουρες της ζωής; Ρομαντικοί εραστές που χαθήκαμε στις φαντασιώσεις μας; Αδιόρθωτοι οπαδοί της μοναχικής ζωής; Αθεραύπευτοι εγωιστές ή κακομαθημένα παιδιά;
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος κατειλημμένος από μηνύματα άγχους δεν έχει χώρο για να δεχτεί ερωτικά μηνύματα. Αν μάλιστα έχει καταληφθεί από εξωγενή άγχη – οικονομικά, επαγγελματικά – και ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, τότε η ερωτική επιθυμία συνθλίβεται ανάμεσα στις δύο κατηγορίες εξωγενών και ενδογενών προβλημάτων.
Άθελά μου θυμήθηκα τα λόγια του φίλου μου του Στράτου, ψυχίατρου στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο: «Κάθε σχέση δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν είναι ανταποδοτική». Δίνω και παίρνω δηλαδή. Αυτό σημαίνει έρωτας. Δίνω και παίρνω συναίσθημα, αγάπη, ηδονή, ενδιαφέρον, μοιράζομαι εμπειρίες, βάζουμε κοινούς στόχους, κάνουμε κοινά όνειρα.
Ας ξεκινήσουμε μαζί αυτό το φθινόπωρο..!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X