Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παππάς: αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος (βίντεο)
Παππάς: αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος (βίντεο)  thumbnail

Παππάς: αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος (βίντεο)

«Για το θέμα της τροπολογίας θα μου επιτρέψετε να τοποθετηθώ, κι εγώ και η κυβέρνηση συνολικά, αφού περαιωθεί η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και εξαντληθεί οποιοδήποτε περιθώριο εξεύρεσης συναινέσεων», ανέφερε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. 


«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε ένα καθεστώς, το οποίο είναι αντισυνταγματικό. Δηλαδή, γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους.»


«Και εκεί είναι, νομίζω, το μεγάλο πρόβλημα», είπε ο υπουργός Επικρατείας.


«Εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστές. Είναι καλό για τη δημόσια συζήτηση να απέχουμε από τις όποιες υπόνοιες αφορούν την προσωπική ζωή του οποιουδήποτε και να συζητάμε για την ουσία», επισήμανε το κυβερνητικό στέλεχος


«Η ΝΔ έχει πέσει σε μια διπλή παγίδα, στη γραμμή της μη συγκρότησης του ΕΣΡ και αποκλίνει από το συνταγματικό της καθήκον να δημιουργήσει συναινέσεις. Πολλοί, νομίζουν και ευελπιστούν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με την ψήφο, θα το καταφέρουν με τους δικαστές. Η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη και με βάση ειλημμένες αποφάσεις του ΣτΕ πορευόμαστε. Ολοκληρώσαμε έναν διαγωνισμό και είμαστε στο τελικό στάδιο αδειδότησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να προσαρμοστεί σε αυτή την πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός.


Απαντώντας στις αιτιάσεις περί προσπαθειών εκβιασμού της δικαιοσύνης, εξέφρασε την άποψη ότι οποιοσδήποτε πολίτης παρακολουθεί τις ειδήσεις θα δει ότι, δελτία ειδήσεων τώρα έχουν πέσει με εμβρίθεια πάνω στο θέμα της αδειοδότησης και ασχολούνται με συγκεκριμένες υποθέσεις δικαστών, όπως τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με τον Πρόεδρο του ΣτΕ.


«Είναι ανήθικο, αυτή τη στιγμή, τις όποιες εξελίξεις και γεγονότα να τα συγχέουν κάποιοι με την προσωπική ζωή άλλων» τόνισε και προέτρεψε «με πνεύμα καλής πίστης, να προσέλθουμε όλοι στις συνταγματικές μας υποχρεώσεις».


Στο ερώτημα σχετικά με το «ποιος εκβιάζει ποιον», ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού απάντησε ότι αυτό διερωτώνται όλοι οι πολίτες.


«Υπάρχει κανείς να θέλει αυτό το γκρίζο σκηνικό στην ενημέρωση, όπως τότε που έμεινε η ΕΡΤ έξω από τον χάρτη συχνοτήτων;» διερωτήθηκε. Δεν κάνουν καμμία αποκάλυψη, συνέχισε ο Ν. Παππάς, για να σημειώσει:


«Είναι δελτία ειδήσεων που δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με τους αποτυχόντες του διαγωνισμού, και αυτοί στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς.»


Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπ. Επικρατείας παρατήρησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό διατείνεται ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, για να επαναλάβει ότι το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι ότι εμφανίζεται συστηματικά ουραγός των συμφερόντων των καναλαρχών.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, αλλά και άλλων, περί εκβιασμού της δικαιοσύνης, ο ίδιος έκανε λόγο για τηλεοπτικό παρακράτος, το οποίο επιχειρεί να επιβάλει πολιτικές, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν υποστεί ανηλεή πόλεμο. «Αλλά όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε, κάνουν λάθος.»


«Γιατί ο Έλληνας πολίτης βλέπει -ακόμα και αυτοί που έχουν δυσαρέσκεια με την κυβερνητική πολιτική- ότι σε αυτό το ζήτημα αυτή η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν.»


Σχετικά με τις απόψεις περί «μιντιακού πραξικοπήματος», είπε ότι θεσμική εκτροπή είναι η στάση της ΝΔ, που λειτουργεί σαν ουρά των επιχειρηματιών και παρακολουθεί ασθμαίνοντας τη στάση τους.


«Νομίζω ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.»


«Η ΝΔ πρέπει να κάνει μία ύστατη προσπάθεια, να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της, ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» συμπλήρωσε, ενώ θεωρεί ότι ο κ. Βούτσης χειρίζεται το θέμα άψογα, ελπίζοντας ο υπ. Επικρατείας ότι σε πνεύμα συνεννόησης, σήμερα θα καταλήξουν σε συμφωνία.


Ωστόσο, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, αν δεν συμβεί αυτό, «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ. Θα πρέπει η πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει.»


«Η ΝΔ ακολουθεί ολισθηρό δρόμο και ίσως κάποιοι να θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν» σημείωσε ο Ν. Παππάς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


«Είχαμε ένα ΕΣΡ χωρίς νόμιμη σύνθεση, είχαμε τη νομική και ηθική υποχρέωση να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των καναλιών και μία αξιωματική αντιπολίτευση να ναρκοθετεί τη διαδικασία για να μην μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.


Για τα σημερινά πρωτοσέλιδα και την αίσθηση θριαμβολογίας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, το κυβερνητικό στέλεχος σχολίασε ότι η ΝΔ προδικάζει το αποτέλεσμα εδώ και καιρό. Αλλά όπως και τα ασφαλιστικά μέτρα, οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν απορριπτικές, δεν υπάρχει κάτι καινούριο στη στρατηγική της ΝΔ, τόνισε.


Σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν κάποιοι, για να οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι φανερό και αυτό προϊδεάζουν και ακραίες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ με ακροδεξιές απολήξεις, υποστήριξε.


«Είναι σαφές ότι θα γυρίσουμε σε ένα καθεστώς το οποίο θα είναι αντισυνταγματικό» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας «και το πρόβλημα θα είναι ότι η ΝΔ καλεί τώρα τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από τα δημόσια ταμεία και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες, γιατί είναι ταυτισμένη με αυτά τα συμφέροντα».


Για τις περιφερειακές άδειες, ενημέρωσε ότι αυτές έπονται «και θα θέλαμε να είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία». Εάν όχι, πρόσθεσε, με βάση το Σύνταγμα και αυτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να αδειοδοτηθούν.


Για τη μάχη με τη διαπλοκή και το μέλλον της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι ελάχιστες κυβερνήσεις προσπάθησαν να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ τώρα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και αξιόπιστης πολιτικής θέσης. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει διαγωνισμός, θύμισε ο Νίκος Παππάς.


Τέλος, δήλωσε ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, «να γυρίσουμε στο καθεστώς του χάους και της ανομίας με συγκεκριμένα συμφέροντα να πατάνε την πολιτεία στον λαιμό». 


Πηγή: real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X