Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Οι ιστότοποι μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών"
"Οι ιστότοποι μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών"  thumbnail

"Οι ιστότοποι μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών"

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι ο φορέας εκμεταλλεύσεως ενός ιστότοπου μπορεί να έχει έννομο συμφέρον στην αποθήκευση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών για την αποτροπή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.


Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η δυναμική διεύθυνση Διαδικτύου ενός επισκέπτη αποτελεί, για τον φορέα εκμεταλλεύσεως του ιστότοπου (site operator), δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα, όταν ο εν λόγω φορέας έχει στη διάθεσή του νόμιμα μέσα βάσει των οποίων μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του οικείου επισκέπτη χάρη στις πρόσθετες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο φορέας παροχής προσβάσεως στο Διαδίκτυο (internet provider) του επισκέπτη.


Η υπόθεση αυτή έφθασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όταν Γερμανός πολίτης προσέφυγε ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων κατά της καταχωρήσεως και αποθηκεύσεως των διευθύνσεων του πρωτοκόλλου Διαδικτύου (διευθύνσεις IP) από τους ιστότοπους των  γερμανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών τους οποίους επισκέπτεται. Οι εν λόγω υπηρεσίες καταχωρούν και αποθηκεύουν, πέραν της ημερομηνίας και ώρας της εκάστοτε επισκέψεως σε ιστότοπο, τις διευθύνσεις IP των επισκεπτών προς αποτροπή των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και διευκόλυνση των ποινικών διώξεων.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X