Πέννες ριγέ με ελληνικό πέστο με φέτα και ρίγανη

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. Πέννες ριγέ Melissa</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για το πέστο</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. φέτα, κομματιασμένη</li>
<li>50 γρ. αμύγδαλα</li>
<li>1-2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>200 ml ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (σε φυτώρια και μεγάλα σούπερ μάρκετ)</li>
<li>αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 10'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε 150 γρ. φέτα και χτυπάμε για 3-4 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα. Ανακατεύουμε με κουτάλι για να μείνει κομματάκια η φέτα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα