Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη
Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη  thumbnail

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πριν από ενάμιση χρόνο σε βάλτο κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή.


Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής, και όχι τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων. Και αυτό γιατί οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργό ρυθμό ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 


Στη σημερινή δίκη ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της εστίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο πρώην βουλευτής δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή.


Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει παραδεχτεί μία μόνο τηλεφωνική του παρέμβαση για επιείκεια σε φτωχό Κρητικό φοιτητή, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, καμμία σχέση δεν έχει με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση Γιακουμάκη.


Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει αν ο φοιτητής ή οι φοιτητές που φέρεται να ευνοήθηκαν με παρέμβαση Μαρκογιαννάκη περιλαμβάνονται και στη λίστα των κατηγορουμένων φοιτητών της Σχολής για την ίδια υπόθεση.


Στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) Δήμητρα, στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.


 


Πηγή: enikos.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X