Σαλάτα Τούρτα παντζάρι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>5 μέτριες πατατες βρασμένες</span></li>
<li><span>4 παντάρια βρασμένα</span></li>
<li><span>4 καρότα βρασμένα</span></li>
<li><span>2 καλαμπόκια βρασμένα</span></li>
<li><span>1 κουταλιά μουστάρδα</span></li>
<li><span>2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη</span></li>
<li><span>3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα</span></li>
<li><span>2 γεμάτες κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span>1 κουταλια ξύδι απο κρασί</span></li>
<li><span>1 κουταλάκι λεμόνι</span></li>
<li><span>λίγη κρέμα βαλσαμικό για το τελείωμα</span></li>
<li><span>1 κουταλιά άνιθο</span></li>
<li><span>2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι</span></li>
<li><span>Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span>Κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span>Αλάτι</span></li>
<li><span>Πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.</p>
<p>Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.</p>
<p>Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι  και λεμόνι .</p>
<p>Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις  λιώνουμε με πηρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνιθο, φρέσκο κρεμμύδι, λιγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.</p>
<p>Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη.</p>
<p>Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.</p>
<p>Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.</p>
<p>Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μίά μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.</p>
<p>Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος  την υπόλοιπη πατάτα.</p>
<p>Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.</p>
<p>Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.</p>
<p>Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικό.</p>
<p>Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε. Ταιριάζει τελεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι.</p>
<p>Φτιάξτε τη Σαλάτα Τούρτα Παντζάρι για να συνοδέψετε τη μαριναρισμένη Σταβλίσια Μπριζόλα. Για τη συνταγή της σταβλίσιας <a href="http://www.argiro.gr/recipe/mprizola-stablisia-marinarismeni/">πατήστε εδώ</a>, ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες και απολαύστε την!</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα