Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επιθεωρητές εργασίας στον ΔΟΛ
Επιθεωρητές εργασίας στον ΔΟΛ  thumbnail

Επιθεωρητές εργασίας στον ΔΟΛ

Σε καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, προχώρησαν στις 13/10 μέλη της Εργασιακής Επιτροπής εργαζομένων στον ΔΟΛ καθώς και συνδικαλιστές μέλη Δ.Σ Ενώσεων του κλάδου, που εργάζονται στον Όμιλο.


Κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επισκέφθηκε την Τρίτη 18/10 τις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80), για να πιστοποιήσει τα καταγγελλόμενα. Ενδεχομένως αυτή η επίσκεψη να έπαιξε ρόλο στην εξαγγελία υποσχέσεων – διαβεβαιώσεων από τη διοίκηση του ΔΟΛ για αποπληρωμή των δεδουλευμένων.


Χθες οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης δέχτηκαν τις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας ότι ως το τέλος του μήνα θα λάβουν ένα δεκαπενθήμερο και ότι ως τον Ιανουάριο του 2017 θα αποπληρωθούν όλα τα χρωστούμενα (βλέπε μισός Ιανουάριος 2016, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) και πείσθηκαν να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.


Αν όμως δεν παρουσιασθεί εντός των προσεχών ημερών ολοκληρωμένο και γραπτό σχέδιο με συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμών, τότε η νέα τους συνέλευση στις 9 Νοεμβρίου θα έχει ως αποκλειστικό και μόνο αντικείμενο την κήρυξη απεργίας.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την συστηματική και χρόνια (πλέον των δύο ετών, από το 2014 έως σήμερα) καθυστέρηση καταβολής του μηνιαίου μισθού μας από την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. – ΕΔΡΑ: ΧΡ. ΛΑΔΑ 3, ΑΘΗΝΑ 10561, ΥΠ/ΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 80, ΑΘΗΝΑ 11528 – ΑΦΜ: 094028358 – ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΡ. ΜΑΕ: 1410/06/Β/86/40 – ΑΦ: 7547 – ΤΗΛΕΦ. ΚΕΝΤΡΟ 211 3657000.


Συγκεκριμένα ο εργοδότης οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου δεδουλευμένες αποδοχές για το χρονικό διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2016 έως 31 Ιανουαρίου 2016 και από την 1η Ιουλίου 2016 έως και σήμερα.


Ειδικότερα, όσον αφορά τις οφειλόμενες – δεδουλευμένες αποδοχές των παρακάτω καταγγελλόντων εργαζομένων στον Όμιλο με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, αυτές περιγράφονται ως εξής: Ο ως άνω εργοδότης, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των εργαζομένων, τις καταγγελίες και τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας (8/2015) και παρά τη δέσμευσή του για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οριστικής εξόφλησης μέχρι το αργότερο το Νοέμβριο 2016 με τμηματικές καταβολές, αρχής γενομένης από το Μάρτιο 2016, δεν τήρησε τις ως άνω δεσμεύσεις, τουναντίον αυξήθηκαν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους (από δύο σε τέσσερις μήνες).


Συνέπεια της ως άνω περιγραφόμενης χρόνιας και συστηματικής καθυστέρησης των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ και στις θυγατρικές εταιρείες, επήλθε βλαπτική μεταβολή των όρων και συνθηκών εργασίας και των συναφών δικαιωμάτων, καθώς για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Όμιλο οι αποδοχές αποτελούν τον μοναδικό πόρο επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους, αντιμετωπίζοντας δυσεπίλυτα προβλήματα καθημερινότητας.


Κατόπιν αυτών, επιθυμούμε την άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ και συγκεκριμένα:


Να πιστοποιηθούν με επιτόπιο έλεγχο τα ανωτέρω καταγγελλόμενα.


Να κινηθούν -άμεσα- από την Υπηρεσία σας (ΣΕΠΕ) οι προβλεπόμενες ενέργειες και εν συνεχεία οι διαδικασίες όσον αφορά την ποινική δίωξη του ως άνω εργοδότη (ΔΟΛ ΑΕ), σε περίπτωση μη καταβολής του συνόλου των οφειλομένων στους εργαζόμενους του Ομίλου αποδοχών, με σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών (Αρθρο 6 παρ. 2 Ν. 2639). 


Να επιβληθούν οι ανάλογες – προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για όλες τις ενέργειές σας.


ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ μέλη Δ.Σ των Ενώσεων, της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΛ και εργαζόμενοι στον ΔΟΛ


Το Μέλος Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Μπελίκας Ιωάννης


Το Μέλος Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Σκουτέρης Παναγιώτης


Το Μέλος Δ.Σ της ΠΟΕΠΤΥΜ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Αργυρόπουλος Ηλίας (Εργαζόμενοι στον ΔΟΛ)


 


Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X