Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και ρεγκάτο!
Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και ρεγκάτο! thumbnail

Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και ρεγκάτο!








Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα


Υλικά

-4 μπριζόλες χοιρινές κόντρα με το λίπος και χωρίς το κόκαλο (150-200 γρ. η καθεμία)
-αλεύρι για το πανάρισμα
-1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό τριμμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο χωρίς ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας σόγια
-1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
-1 πρέζα ζάχαρη μαύρη
-1/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
-2 κουτ. σούπας ρεγκάτο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι




 

Eκτέλεση


Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το προετοιμάσουμε. Αναμειγνύουμε καλά σε πιάτο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και περνάμε τις μπριζόλες μία μία από το αλεύρι. Τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 6 με 8 λεπτά στην κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο υγρό. Το περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι και η σάλτσα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.


 


 


http://www.thecookbook.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X