«Μου άρεσε ο Σαρκοζί γιατί όλοι ήταν εναντίον του»

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεζάρ Ντεπαρντιέ, στον οποίο χορηγήθηκε από τις ρωσικές αρχές τον Ιανουάριο η ρωσική υπηκοότητα, εκθειάζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο συγκρίνει με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, και τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

“Θα σας πω τι σκέφτομαι για τον Πούτιν: το Ρωσικό έθνος χρειάζεται κάποιον σαν κι αυτόν–που να έχει ρωσική ιδιοσυγκρασία. Ο Πούτιν επιδιώκει να δώσει λίγη αξιοπρέπεια στους ανθρώπους”, σημειώνει την συνεντευξή του στην εφημερίδα “Komsomolskaya Pravda”.

“Για μένα, είναι σαν τον Φρανσουά Μιτεράν και τον Ιωάννη Παύλο ΙΙ”, δήλωσε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.Ο Ιωάννης Παύλος Β’ ήταν ένθερμος αντικομουνιστής και υποστήριξε ευρέως την εποχή που ήταν στην Πολωνία, το κίνημα διαμαρτυρίας “Αλληλεγγύη”.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε επίσης ότι η “μετανάστευση” του στη Ρωσία έγινε για λόγους δημοσιότητας. “Αυτό είναι γελοίο, έχω παίξει σε πάνω από 200 ταινίες. Ποιος χρειάζεται δημοσιότητα μετά από αυτό”, σημείωσε όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να γλιτώσει τους φόρους εισοδήματος που θεωρεί πολύ υψηλούς, λέει σε αυτή τη συνέντευξη ότι έφυγε γιατί δεν υποστηρίζει την πολιτική του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ντεπαρντιέ είπε επίσης ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Γάλλου πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί. “Μου άρεσε ο Σαρκοζί γιατί όλοι ήταν εναντίον του”, τόνισε.

Σχετικά άρθρα