Μοσκοβισί: Η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα της λιτότητας…

Την πεποίθησή του ότι “η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα της λιτότητας και η Γερμανία θα το κατανοήσει” εκφράζει σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “Κοριέρε Ντέλα Σέρα”, ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος υπουργός τονίζει ότι “υπάρχει μια άκρως σημαντική σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία και την Γαλλία, αλλά με την πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος Ολάντ δεν θέλει να εναντιωθεί στη Γερμανία”. Ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, είναι “να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται κάποιο διευθυντήριο”.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες που συνδέονται με τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος πολιτικός εξηγεί: “Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική ημερομηνία, αλλά δεν πρέπει να προβαίνουμε σε σπέκουλες σχετικά με το αποτέλεσμα. Έχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε με την γερμανική κυβέρνηση, χωρίς να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραλύσει, λόγω της εκλογικής αυτής διαδικασίας”.

Σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας του, αλλά και της Ιταλίας, ο Μοσκοβισί θεωρεί ότι “η λύση βρίσκεται στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα, στις πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής πολιτικής”.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Γάλλος σοσιαλιστής υπουργός οικονομικών αποκαλύπτει επίσης ότι πριν από το τέλος του μηνός, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Παρίσι, στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ των άλλων, ο ίδιος και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφρανγκ Σόιμπλε, μαζί με τους υπουργούς κοινωνικών θεμάτων των δυο χωρών, με στόχο να συζητηθούν μέτρα που θα ευνοήσουν την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση των νέων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα