Μια νέα μορφή σχέσης: Τι είναι οι σύντροφοι γραφείου  thumbnail

Μια νέα μορφή σχέσης: Τι είναι οι σύντροφοι γραφείου

Αποκαλούνται «σύντροφοι γραφείου» και η σχέση τους είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματική. Σε καμία περίπτωση όμως ερωτική. Σύμφωνα με ψυχολόγους, τέτοιου είδους σχέσεις κάνουν τα άτομα πιο παραγωγικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να… «ταρακουνήσουν» ένα γάμο.

Οι πιο συχνές καθημερινές συνήθειες που έχουν δύο «σύντροφοι γραφείου»είναι να μοιράζονται τα μπισκότα, να τρώνε μαζί και να πίνουν μαζί (ούτος ή άλλος) τον καφέ τους.

Βλέπουν και σχολιάζουν όταν αλλάζει χτένισμα ο σύντροφός τους ή φορά κάτι καινούριο. Ανταλλάσσουν er-mail όταν συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο ή σημαντικό στο γραφείο.

Έχουν το «πράσινο φως» να διακόψουν τη συζήτηση με τον κανονικό σύντροφο της ζωής, όταν χτυπάει το τηλέφωνο από το σύντροφο του γραφείου. Σχολιάζουν το τελευταίο χειριστικό πράγμα που έκανε ο διευθυντής. Ξέρει ο ένας τα γούστα του άλλου.

Στο αν μια τέτοια σχέση κάνει καλό, οι γνώμες των ψυχολόγων, φαίνεται, να διίστανται. Εκεί που συγκλίνουν είναι ότι οι καρποί της εργασίας είναι αρκετά περισσότεροι.

Ο ψυχολόγος Γκραντ Μπρεχτ από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι μια τέτοια σχέση κάνει καλό γιατί οι άνθρωποι γίνονται πιο αποδοτικοί.

Αντίθετα, η ψυχολόγος Ντι Μαγκρίλ, πιστεύει ότι ένας τέτοιος δεσμός μπορεί να «ταρακουνήσει» έναν γάμο.

«Αν και υπάρχουν πιέσεις στο χώρο εργασίας, είναι διαφορετικές από εκείνες του σπιτιού. Εξάλλου, στη δουλειά, μπορούν οι σύντροφοι γραφείου να πάνε για φαγητό να πιούνε ένα ποτήρι κρασί και να νιώσουν καλύτερα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο εύκολα με τους συντρόφους ζωής, όταν υπάρχουν παιδιά και υποχρεώσεις στη μέση».

Υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις Αυστραλούς εργαζόμενους έχουν σύντροφο γραφείου, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού της χώρας Κέβιν Ραντ.

Τι κάνει

Το ερώτημα είναι: τι ακριβώς κάνει ένας σύντροφος του γραφείου; Τα εξής:

* Σάς ακούει όταν θέλετε να μιλήσετε, ακόμη και τις φορές που επιθυμείτε να ξεθυμάνετε

* Σάς στηρίζει σε μια κρίση

* Σάς λέει ελεύθερα τις σκέψεις του

* Κρατά τα μυστικά σας

* Καταλαβαίνει το χιούμορ σας

* Γελά όταν λέτε τα χιλιοειπωμένα ανέκδοτα και γενικά κάνει τη ζωή σας, πιο υποφερτή σε ένα εργασιακό χώρο που ζείτε πολύ περισσότερο από το μισό της ζωής σας, εάν εξαιρέσουμε τις ώρες του ύπνου. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X