Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου thumbnail
Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου, υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος, χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως....

Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου

                                                      Καρκίνος του στομάχου


 


Προστατευτικοί παράγοντες


 


- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο


 


- Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο


 


- Ψάρια


 


- Τσάι


 


- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ


 


- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους


 


- Λαχανικά: κρεμμύδια


 


- Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori


 


- Κίτρινα κρεμμύδια     


 


Παράγοντες κινδύνου


 


-  Κάπνισμα


 


- Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου


 


- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος 


 


- Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως


 


- Υψηλή κατανάλωση αλατιού


 


 


Με εκτίμηση,


ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MScNYSCDN


Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία


Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General


Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General


emailek2174@columbia.edu


Τηλ:  2107470167 // 6974442646


www.karafillides.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X