Ποιός σκύλος ταιριάζει στο κάθε ζώδιο; thumbnail

Ποιός σκύλος ταιριάζει στο κάθε ζώδιο;

Κριός 


Αυταρχικοί και μεγαλόκαρδοι όπως είστε, θα μπορείτε να γίνετε οι καλύτεροι πρωτοπόροι και εξερευνητές, αν επιλέξετε για συνοδό σας, ένα επίσης αυταρχικό και μεγαλόκαρδο σκυλί, που να ταιριάζει στην ορμητικότητα σας και αυτό είναι Μπόξερ.

 


Δίδυμος 


Εσείς οι Δίδυμοι, οι άνθρωποι της πληροφορίας, των ιδεών και των συζητήσεων, όπου συχνά, λέγεται ότι “όποια πέτρα και αν σηκώσουν, θα σας βρουν από κάτω”, σημαίνει ότι είστε και άνθρωποι των μετακινήσεων. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να χαρακτηριστείτε και ως οι ιδανικότεροι, για να έχετε κοντά σας κάποιο σκύλο, αφού δε θα του λείψει ούτε η κουβέντα ούτε και η βόλτα.


 


Λέων 


Αν λάβουμε υπόψη μας τα πιο βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα σας και τα οποία είναι η κατηγορηματικότητά σας σ’ ότι αναλαμβάνετε υπεύθυνα, η οργανωτικόρητά, η γενναιοδωρία και η πιστή αφοσίωση σ’ ότι αγαπάτε εξαιτίας της οποίας, συχνά, πέφτετε και θύμα εκμετάλλευσης προσέχετε, αυτή η τελευταία διαπίστωση να μην επαληθευτεί και στην υιοθέτηση ενός τετράποδου. Το σκυλί το οποίο, κατ’ αρχήν, θα σας συγκινήσει, θα είναι αυτό, που θα δίνει την αίσθηση ότι είναι σπουδαίο. Έτσι, ένα Τερριέ θα νιώθει ευχαριστημένο, αν μοιράζεται τη ζωή του μαζί σας. Όπως, επίσης, το άσπρο Ουέστ Χάιλαντ, το Φοξ Τερριέ και γιατί όχι και το πανέξυπνο, αλλά και “μη μου άπτου” Κανισάκι, το Γκρυφόν.

 


Ζυγός 


Κατά βάση, είστε άνθρωποι αισιόδοξοι, κοινωνικοί και συχνά τρυφεροί, αλλά ποτέ άνθρωποι που μπορείτε ν’ ανεχθείτε τη δέσμευση. Και ένας τετράποδος φίλος δημιουργεί δεσμεύσεις λόγω των υποχρεώσεων που έχετε απέναντί του. Βέβαια, την απασχόληση μαζί του μπορεί να την δείτε και σαν χόμπι. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ένα σκυλί που εκτός από φύλακας αποδεικνύεται και καταπληκτικός σύντροφος είναι ο Δαλματίας. Είναι χαρακτήρας ήρεμος, γλυκός και λατρεύει στην κυριολεξία τα παιδιά. Προτιμά τις βόλτες παρά να παίζει ρόλο του φύλακα.


 Τοξότης 


Πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε κάποιο μεγάλο ή μικρό σκυλί, σκεφτείτε αν βρισκόσασταν στη δυσάρεστη θέση να βρίσκεστε "υπό περιορισμό" ή να είστε εξαρτώμενοι από άλλους. Έτσι, ο τετράποδος φίλος σας για να είναι φίλος σας, πρέπει να αισθάνεται ανεξάρτητος όπως εσείς, κάτι που βέβαια δεν μπορεί να γίνει. Ένας εντυπωσιακός σκύλος με μεγάλα αποθέματα θάρρους, με τεράστια αντοχή, που παραμένει ένας σκύλος "ανεξάρτητος" και αγαπάει πολύ τις μεγάλες εκτάσεις είναι ο Αφγκάν Χαούντ.


 

 


Υδροχόος 


Εσείς οι κατ’ εξοχήν αλτρουιστές, οι οποίοι συχνά ξεχνάτε ακόμα και τις προσωπικές σας υποχρεώσεις προκειμένου να συντρέξετε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να συγκινηθείτε και να υιοθετήσετε ακόμα και αδέσποτο σκυλί. Αν όμως θέλετε πράγματι ν’ αποκτήσετε έναν αληθινό φίλο και να είναι επιλογή σας κατ’ αρχήν δείτε ένα Μπορζόι. Είναι ένας σκύλος-σύντροφος, πολύ αφοσιωμένος και τρυφερός με το αφεντικό του, ψυχρός και επιθετικός, όταν χρειασθεί με τους ξένους. Είναι όμως απρόβλεπτο στις αντιδράσεις του, γι’ αυτό χρειάζεται καλή εκπαίδευση και χρειάζεται μεγάλο χώρο. Ένας άλλος επίσης, που μπορεί να σας συγκινήσει είναι ο «ανεξάρτητος» και φιλικός Αφγκάν Χαούντ.


 

 


Ταύρος 


Είστε, από φύση, άνθρωποι υπομονετικοί, αλλά και πεισματάρηδες. Είστε, όμως, και από αυτούς, που δε θέλετε να χαλά κανείς την ησυχία σας. Τα σκυλάκια, όμως, δεν είναι τόσο ευγενή, που να σέβονται απαραίτητα τις επιθυμίες, της κάθε στιγμή σας. Έτσι, για την επιλογή σας, θα πρέπει να στραφείτε προς εκείνα, που θεωρούνται πιο ήπιων τόνων, όπως είναι τα ευγενικά Κόκερ και τα έξυπνα Λαμπραντόρ.


 

 


Καρκίνος


Ότι είστε άνθρωποι συναισθηματικοί, είναι γνωστό, όμως, οι άλλοι, συχνά, σας κατηγορούν γι’ αυτό ως γκρινιάρηδες και κουραστικούς. Όπως, επίσης, ότι δε βάζετε το χέρι σας εύκολα στην τσέπη, να πληρώσετε. Αυτές, βέβαια, τις μορφές τις γνωρίζετε, έτσι κι αλλιώς, εκείνο που χρειάζεται επίσης να ξέρετε, αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε κάποιο σκυλί, είναι αφενός ότι το ζωάκι σας έχει καθημερινά τα έξοδά του και αφετέρου από τη στιγμή που θα σας δείχνει την αφοσίωση του εσείς μπορεί να δεθείτε μέχρι θανάτου μαζί του. Αυτό μπορεί να το βρείτε σ’ ένα ΠεκινουάΚόκερ ή Γκρυφόν.


Παρθένος 


Εσείς οι Παρθένοι, όσο δύσκολα ξεκινάτε μια συμβίωση τόσο ακόμα πιο δύσκολα μπορεί να τη συνεχίσετε αν δεν πληρεί απόλυτα τους όρους των δικών σας συνηθειών. Όταν όμως, πειστείτε για κάτι ή κάποιον μένετε πιστοί και γίνεστε υπομονετικοί μέχρι υπερβολής. Εκεί που τα χαλάτε, είναι ότι εύκολα κλονίζεται η αυτοπεποίθηση σας. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά σκυλιά που μπορούν να σας αφοσιωθούν και δε χρειάζεται να ψάξετε πολύ για την ανεύρεσή τους. Το κεφάτο και πιεστικό μαύρο Μπήγκλ μπορεί να είναι μια καλή αντίθεση ως προς την φύση του χαρακτήρα σας. Από την άλλη, το συνετό μαύρο Γερμανικό τσοπανόσκυλο μπορεί να γίνει ένας σύντροφος σας χωρίς απαιτήσεις. Επίσης το Σαμογιέντ είναι ένα έξυπνο, κοινωνικό και πολύ όμορφο με πλούσιο τρίχωμά του, σκυλί.


 


 


Σκορπιός 


Έτσι αποφασιστικοί και πεισματάρηδες που είστε δεν μπορεί παρά και ο τετράποδος φίλος σας να είναι της ίδιας ιδιοσυγκρασίας μ’ εσάς. Αν ληφθεί υπ’ όψη και το προτέρημα της διορατικότητας που έχετε, μπορεί να τον ανακαλύψετε εύκολα. Ένα πολύ ‘δυνατό’ σκυλί για εσάς είναι το Ντόπερμαν. Για την φήμη ότι μεγαλώνοντας τρελαίνεται, oι ειδικοί βεβαιώνουν ότι δεν είναι αλήθεια κι ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο σκύλο/φύλακα, καθώς δίνει την εντύπωση ότι δεν κοιμάται σχεδόν ποτέ, αφού είναι ιδιαίτερα δύσπιστος με τους ξένους. Αν χρειαστεί να επιτεθεί γίνεται αρκετά επικίνδυνος.


 

 


Αιγόκερως 


Μιας και έχετε την φήμη των συντηρητικών, των ανθρώπων που αποφεύγουν με κάθε τρόπο να γίνονται στόχος κοινωνικής κριτικής, κάπως έτσι πρέπει να είναι και το τετράποδο φιλαράκι σας. Δηλαδή, να μην ενοχλεί και να συγκεντρώνει θαυμασμό. Η καλύτερη περίπτωση, εφόσον το σκυλί ζήσει στην επαρχία (βουνά, ύπαιθρο) είναι ο ελληνικός ποιμένας. Για την πόλη είναι ο Γκρένενταλ, ο Βελγικός ποιμένας ένας πανέμορφος, πανέξυπνος και παρατηρητικός. Βρίσκεται πάντα σ’ εγρήγορση και υπερασπίζεται με πάθος το κύριο του και την “οικογένειά του” του. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως στις υπηρεσίες ασφάλειας και στο στρατό, σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.


 

 


Ιχθύς 


Ευαίσθητοι, ρομαντικοί και πονόψυχοι καθώς είστε μπορεί να είστε από αυτούς που υιοθέτησαν κάποιο «πονεμένο» αδέσποτο το οποίο τελικά στα χέρια σας θα γίνει αμέσως τυχερό. Αν είστε αποφασισμένοι ν’ αγοράσετε κάποιο, αποφύγετε μόνο και μόνο από συμπόνια, να υιοθετήσετε το μικρότερο από τα κουταβάκια. Επιλέξτε αυτό που μιλάει μέσα στην καρδιά σας. Ένα μικρόσωμο σκυλάκι για εσάς είναι το Τσιουάουα. Ένας ανεπιφύλακτα έξυπνος, ζωηρός και χαρούμενος σκύλος είναι ο Μαλτέζος ο οποίος επιβιώνει στο διαμέρισμα αλλά χρειάζεται πολύ φροντίδα το κάτασπρο και μακρύ τρίχωμά του.


 

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X