Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ριζοσπάστης εναντίον Εφημερίδας Συντακτών για το αφιέρωμα στον Φλωράκη
Ριζοσπάστης εναντίον Εφημερίδας Συντακτών για το αφιέρωμα στον Φλωράκη  thumbnail

Ριζοσπάστης εναντίον Εφημερίδας Συντακτών για το αφιέρωμα στον Φλωράκη

'Ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!', rizospastis.gr


«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Η φράση ισχύει απόλυτα και για τους κουκουεδολόγους, ξεσκολισμένους και επίδοξους.


Επιβεβαιώνεται και από το έντυπο της ειδικής έκδοσης που κυκλοφορεί με τη Σαββατιάτικη Εφημερίδα των Συντακτών, όπου για μια ακόμα φορά, με τη μέθοδο του «βλογάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους ζωντανούς», εμφανίζεται – μέσα από ένα ανακάτεμα ντοκουμέντων, γεγονότων, προσωπικών αφηγήσεων και εντυπώσεων – μια καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη. Ανάλογες προσπάθειες, άλλωστε, έχουν κάνει και με άλλα στελέχη του Κόμματος, ακόμα και ηρωικές μορφές του, όπως ο Αρης, ο Ζαχαριάδης, ο Πλουμπίδης, ο Μπελογιάννης.


Εχοντας δεμένο τον γάιδαρό τους, αφού ο σύντροφος δεν μπορεί να τους πει ο ίδιος να μην «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη», καταναλώνουν 48 σελίδες, για να μπορέσουν να χωρέσουν κάπου προς το τέλος την αυθαιρεσία, να φέρουν δηλαδή σε αντιπαράθεση τον Χαρίλαο Φλωράκη με το ΚΚΕ.


Και ποιος είναι ο σκοπός της αυθαιρεσίας; Να επιτεθούν στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να μελετήσει την ιστορία του, να βγάλει συμπεράσματα, αλλά κυρίως να επιτεθούν στην πολιτική του για το γεγονός πως το ΚΚΕ δεν έχυσε νερό στον μύλο της «κυβερνώσας αριστεράς», δηλαδή μιας κυβέρνησης της αστικής τάξης, κάτι που τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Ξυδάκι.


Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα στο κυριακάτικο φύλλο του Ριζοσπάστη.


ΥΓ: Πολλή βιασύνη και πολλά λάθη, βρε παιδί μου. Για παράδειγμα: ο Χ. Φλωράκης με δίκοχο του ΔΣΕ και λεζάντα «στον ΕΛΑΣ το 1943» κ.ά. «Κρίμα» για τους επιμελητές της έκδοσης!


Η απάντηση του Γιώργου Πετρόπουλου στο Facebook


Ασφαλώς και θα απαντήσουμε αφού δούμε τι γράφει ο Ριζοσπάστης- και στο κυριακάτικό του φύλλο.


Προκύπτει όμως ένα ερώτημα: Πού βρήκε το ΚΚΕ το ένθετο για τον Χαρίλαο από τη στιγμή που αυτό δεν υπήρχε στην αγορά; Κι αφού το βρήκε με… πλάγιο τρόπο γιατί τόση πρεμούρα να μας απαντήσει; Γιατί αυτοκαρφώθηκαν ότι χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους; Ή μήπως εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.


Υ.Γ. Το λάθος με τη λεζάντα στη φωτογραφία του Χαρίλαου το έχουμε εντοπίσει προτού το δει ο Ριζοσπάστης. Καλό θα ήταν όμως αυτοί οι κύριοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί γιατί εδώ έχει πολύ γέλιο.


https://www.facebook.com/petro64/posts/1790279187927839


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X