Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών χωρίς γλουτένη

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για τον σολομό</h5>
</li>
<li><span>2 φιλέτα σολομό με το δέρμα περίπου 180 γρ. έκαστο</span></li>
<li><span>1 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι</span></li>
<li><span>1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί</span></li>
<li><span>50 γρ. παγωμένη μαργαρίνη με βούτυρο</span></li>
<li><span>1 κ.σ. άνηθο</span></li>
<li><span>1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για τις ταλιατέλες λαχανικών</h5>
</li>
<li><span>2 καρότα τρυφερά</span></li>
<li><span>2 κολοκύθια πολύ τρυφερά</span></li>
<li><span>30 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο</span></li>
<li><span>λίγο χυμό λεμόνι</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><strong>Για το σολομό</strong></p>
<p>Ζεσταίνουμε τηγάνι με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3′ με το δέρμα προς τα επάνω να το βλέπουμε.<br />Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και ψήνουμε για 3-4′ να ροδίσει η πέτσα. Τα βγάζουμε σε πιάτο.<br />Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3′ χωρίς να πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το 1/3 του όγκου του.<br />Προσθέτουμε κομμάτι κομμάτι την παγωμένη μαργαρίνη ανακατεύοντας.<br />Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.<br />Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.</p>
<p><strong>Για τις ταλιατέλες λαχανικών</strong></p>
<p>Καθαρίζουμε το καρότο και πλένουμε τα κολοκύθια.<br />Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε κάνουμε σε πολύ λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες στην μακριά πλευρά των λαχανικών.<br />Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ελαφρά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λεμόνι.<br />Σερβίρουμε ένα στρώμα χρωματιστών λαχανικών (ταλιατέλες λαχανικών) και επάνω ξαπλώνουμε το σολομό.<br />Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα