Ρεβύθια με Καστανό Ρύζι

<p><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong><span> 30 λεπτά</span><br /><strong>Μερίδες:</strong><span> 4-6</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>1 κούπα καστανό ρύζι</span><br /><span>2-2,5 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών</span><br /><span>1 κούπα μουλιασμένα ρεβύθια</span><br /><span>2 μεσαία κρεμμύδια</span><br /><span>2 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span>αλάτι</span><br /><span>πιπέρι</span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span></p>
<p><br /><span>Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε αρκετό νερό. Την επόμενη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε.</span><br /><br /><span>Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.</span><br /><br /><span>Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, με΄χρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε 2 κούπες από τον ζωμό.</span><br /><br /><span>Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε αρκετά την εστία, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.</span><br /><br /><span>Ελέγχουμε αν χρειάζεται το ρύζι και άλλο ζωμό και προσθέτουμε μετά τα βρασμένα ρεβύθια.</span><br /><br /><span>Το αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> μπορείτε να προσθέσετε στο ρύζι σταφίδες και ξηρούς καρπούς.</span></p>

Σχετικά άρθρα