Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Politico: πιθανός διάδοχος της Μέρκελ ο Σόιμπλε;
Politico: πιθανός διάδοχος της Μέρκελ ο Σόιμπλε;  thumbnail

Politico: πιθανός διάδοχος της Μέρκελ ο Σόιμπλε;

«Το ενδεχόμενο ανόδου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην καγκελαρία της Γερμανίας θα έπρεπε να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρώπης», σχολιάζει δημοσίευμα του ιστότοπου Politico που φέρει τον τίτλο «Ετοιμαστείτε για το Merkexit».


«Παρά το γεγονός πως είναι πιθανό η Άγγελα Μέρκελ να είναι υποψήφια για μία ακόμη θητεία, οι πιθανότητες να επανεκλεγεί δεν είναι τόσο πολλές όσο κάποιοι μπορεί να πιστεύουν. Και ο πιθανός διάδοχός της – τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον – θα είναι ο πλέον αποδιοργανωτικός: ο ισχυρός υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», αναφέρει το ρεπορτάζ.


«Σε περίπτωση που η Άγγελα Μέρκελ επιλέξει να παραιτηθεί, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος θα την αντικαταστήσει. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι δημοφιλής τόσο τους Γερμανούς, όσο και στους βουλευτές του CDU. Παράλληλα, δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος από το κόμμα της Μέρκελ που θα μπορούσε να τον ανταγωνιστεί.»


Μάλιστα, το δημοσίευμα σημειώνει πως «στο εσωτερικό της χώρας, ο Σόιμπλε διαθέτει υψηλότερο πολιτικό κεφάλαιο σε σχέση με την Μέρκελ. Ωστόσο, η άνοδός του στην καγκελαρία, θα πρέπει να εκληφθεί ως μία σοβαρή πηγή ανησυχίας για το Παρίσι, το Λονδίνο και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και για τον υπόλοιπο κόσμο. Και δικαίως. Μια θητεία του Σόιμπλε στην καγκελαρία θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμια για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ευρωζώνη, θα ήταν δυνητικά καταστροφική.»


 


Πηγή: enikonomia.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X