Βότκα με cranberries

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>2 εβδομάδες<br /><strong>Υλικά για</strong> 1lt ποτού</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-250 γρ. cranberries φρέσκα ή κατεψυγμένα<br />-1 lt vodka<br />-175 γρ. ζάχαρη ψιλή</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Tρυπάμε το κάθε cranberry με ένα πιρούνι μερικές φορές και τα βάζουμε σε στρώσεις σε αποστειρωμένο δοχείο (βάζο μαρμελάδας) με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με τη βότκα και το αφήνουμε για 2 εβδομάδες. Ανακινούμε καθημερινά το δοχείο. Mετά 2 εβδομάδες, γεμίζουμε μπουκάλια και κολλάμε τις ετικέτες που έχουμε φτιάξει στο καθένα.</p>
<p><strong>Σημ.:</strong> Aνακατέψτε φρούτα με αλκοόλ και σιρόπια με αποστάγματα. Ωραίοι συνδυασμοί είναι το τσίπουρο με ζάχαρη και σαφράν, το κονιάκ με ρόδι και μέλι, η ρακή με μέλι και κανέλα, η βότκα με κομμάτια από γινωμένα αχλάδια και τα κράνα με πετιμέζι και τζιν. Aν δεν είστε φίλοι του αλκοόλ, ετοιμάστε σιρόπια αρωματικά για ροφήματα, όπως σιρόπι αφροξυλιάς με το ανάλογο αιθέριο έλαιο, σιρόπι με άρωμα μέντας, τζίντζερ ή τριαντάφυλλου.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα